Реклама

Названо декілька порад, які вирішують проблему зависання комп’ютера

Останні Новини

Комп’ютери зависають і це факт. Навіть якщо у вас новий і надпотужний пристрій, все одно така проблема трапляється, хоч і одноразово. Але що ж робити, якщо ПК почав дуже погано працювати і довго думати? Насправді, не можливо от так відразу дати однозначну відповідь чи пораду. Проблем може бути безліч і не всі вони швидко діагностуються. Одне можна сказати точно – найпоширеніша причина це збої в операційній системі. Але й тут не так все просто. Буває, що все можна вирішити самостійно, а інколи варто звернутись до фахівця. Як би там не було, ми хочемо розповісти про перші та основні способи вирішення проблеми зависання комп’ютера. Це буде далеко не повний список, бо він надто великий, але деякі із неполадок вирішити можна буде.

Найчастіше, що роблять користувачі, коли комп'ютер зависає регулярно - перевстановлюють Windows. Якщо подумати, то це дійсно не поганий спосіб. Якщо проблема в самій системі, то перевстановлення може виправити ситуацію. Але на жаль, це не завжди допомагає, а якщо і допомагає, то не на довго. Тому не варто кожного разу користуватись цим способом.

Цікаво: Відомо, коли перезавантаження чи вимкнення комп’ютера шкодить

Наступною порадою буде перевірка накопичувача. Це те місце де встановлюється операційна система. Якщо проблема буде саме в накопичувачі, то попередня порада не вирішить ситуації і не допоможе. Отож, кожен жорсткий диск чи накопичувач має ресурс, який з часом закінчується. Термін служби залежить від багатьох чинників, але він у всіх різний. В когось накопичувач працює роками і не приносить жодного дискомфорту, в інших через пів року вже проблеми. Найкраще перевірити той самий накопичувач коли добре працює ОС. Тоді встановіть потрібну програму (їх багато) і перевірте стан. Якщо ви бачите, що ресурс просто закінчується, то треба замінювати на новий, бо інший спосіб вирішення проблеми не підійде. Якщо ж операційна система вже не запускається, то можна підключитись до іншого комп'ютера або док-станції.

Ще одна причина зависання - перегрів. Високі температури ніколи не впливають добре на техніку. Вони лише шкодять. В комп'ютерах та ноутбуках є цілі системи охолодження, які з часом можуть забруднюватись. Це також стає причиною поганої роботи. Перевірте та очистіть систему від пилу та бруду, а також замінюйте час від часу термопасту. Ці дії можуть допомогти в тому випадку, якщо все інше працює добре.

Остання порада - спробуйте віднайти ланцюжок дій, які призвели до зависання. Можливо, сталося так, що ви щось замінили в комп'ютері, або ж встановили якийсь софт і після цього почалися проблеми. Буває, що людина щось зробила не так, або купила деталь, яка не зовсім підходить вашому ПК, в такому випадку і почнеться зависання всієї системи. А можливо, ви одночасно відкриваєте багато програм і починається гальмування. Якщо ви зрозуміли від чого стається подібне, то просто поверніть ПК до попереднього стану. Це повинне допомогти, якщо проблема саме в цьому.

Варто знати: Декілька секретів про комп’ютерну мишку

Це лише маленька частинка дій, які можна зробити під час гальмування роботи ПК, але ці дії прості і найбільш розповсюджені. Вони допоможуть справитись із не надто тяжкими проблемами. Але потрібно враховувати, що є складнощі з якими варто звертатись до спеціалістів.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо способи, які допоможуть суттєво заощадити на дзвінках в роумінгу

В наш час поїздки за кордон не така вже й рідкість і причин для цього може бути цілком достатньо....
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -