Home Новини сучасних технологій Названо функції кнопок і портів у Wi-Fi роутері

Названо функції кнопок і портів у Wi-Fi роутері

0

Почувши словосполучення «Wi-Fi роутер», пересічні користувачі думають, що керувати і користуватися цією невеликою коробочкою можна через цифрові гаджети, навіть не торкаючись її, але це хибна думка. В такому разі, в даній статті ми розповімо про функції кнопок і портів в Wi-Fi роутері.

Порт Lan - їх може бути кілька штук, з їх допомогою до роутера можна під‘єднати інші пристрої, для точного підключення до мережі інтернет.

Порт Wan - це один із найважливіших портів, що знаходяться в роутері, виробники його завжди виділяють кольором. Він з‘єднує сам роутер із джерелом подачі зв‘язку.

Reset - це слот, який створений для того, щоб оновити роутер до заводських налаштувань. Цю процедуру можна виконати з допомогою дуже тонкого, але продовгуватого предмету, такого як голка, скріпка. Натиснувши, запускається процес скидання налаштувань.

Цікаво: Декілька порад як покращити сигнал Wi-Fi на великій території.

WPS - це кнопка, з допомогою якої можна підключити Wi-Fi без необхідності введення паролю. Кнопка розташована майже на кожній моделі роутера, якщо ж вона відсутня, то її можна знайти в Налаштуваннях пристрою, який підключають до роутера.

Цією кнопкою також можна скинути роутер до заводських налаштувань, якщо її потримати довше, то можна перезапускати підключення до інтернету.

Power - це кнопка, з допомогою якої вмикають і вимикають роутер.

USB-роз‘єм призначений для підключення роутера до модемів, що передають зв‘язок або для виконання робіт з обслуговування пристрою.

Fn - це кнопка з допомогою якої можна змінювати функції налаштування роутера, перемикати режими роботи і т.д.

Біля USB-роз‘єму знаходиться кнопка, яка немає назви, вона виконує функцію безпечного вилучення пристрою з гнізда, її потрібно натиснути і не відпускати поки відбувається від‘єднання.

Цікаво: Як правильно вибрати Wi-Fi роутер (маршрутизатор) для квартири або для дому.

Користувачі дуже рідко використовують ці засоби керування роутером, якщо ж у Вас виникла потреба у їх використанні, то в цьому немає нічого складного. Можна звернутися до інтернету, там можна знайти докладну інструкцію.

Також деякі роутери можуть підтримувати карту пам‘яті та SIM-карту.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version