Home Новини сучасних технологій Названо функції смартфонів, про які всі забули

Названо функції смартфонів, про які всі забули

0

Ще декілька років тому з смартфонами ніхто не ходив, а якщо і купували їх, то з обережністю. Популярними тоді були звичайні телефони з кнопками. Зараз смартфон невід’ємна частина нашого життя. Усі вміють ними користуватись, навіть діти. Якось там все само собою зрозуміло без інструкцій і підказок. Телефон став для усіх звичайною річчю. Але насправді, в кожному смартфоні є цікаві функції, на які вже ніхто не зважає. Тут ми про це і поговоримо.

В старих смартфонах по екрану можна було натискати лише якимись предметами, або спеціальними медіаторами з комплекту, або нігтем. А все тому, що вони мали резистивний екран. Відповідно, і ціна їх була нижча. Зараз у всіх смартфонах ємнісні дисплеї. Це допомогло смартфонам стати такими популярними. Плюс, ємнісні екрани отримали функцію Multi Touch.

Мультитач дозволяє виконувати одночасно декілька дотиків і так керувати телефоном. Першими таку можливість зробили на телефонах Apple. Тепер вже Multi Touch мають усі смартфони і цим нікого не здивуєш. Важливо пам'ятати, що ще існує Double Touch, і це рахується не повною версією Multi Touch. Не плутайте.

Цікаво: Названо функції iOS 15, які не будуть доступними на деяких Apple iPhone.

Пам'ятаєте, як ваш старий телефон розпадався на частини при падінні? Так от тепер цього немає завдяки акумулятору, який не витягується. Така можливість зберігає телефон від поломок. Також, цільний корпус допомагає зробити телефон водонепроникним. Але знайте, краще коли телефон не знайомий з водою.

З кожним роком на телефонах залишалось все менше клавіш. Зараз окрім звуку та кнопки живлення взагалі немає на що натискати. Клавіатура тепер в екрані. Тут є свої плюси і мінуси. Коли були кнопки, то можна було всліпу набирати текст, або перегрузити телефон. Це було зручно.

Старі телефони постійно чомусь треба було підключати до комп'ютера. Зараз цього ніхто не робить. Чому? Бо смартфон став вже давно окремим пристроєм зі всіма потрібними функціями. Зі смартфона можна робити все, що завгодно: дивитись фільми, читати, працювати і т.д.

Тепер поговоримо про ІЧ порт та Bluetooth. З першим все зрозуміло, він давно забутий. А от Bluetooth не перестає бути популярним, але тепер вже в інших цілях. Раніше за допомогою нього передавали файли. Зараз він служить для синхронізації. За допомогою Bluetooth працюють безпровідні навушники, колонки. А для передачі даних є соціальні мережі та месенджери.

Отже, дивлячись на еволюцію смартфона видно, що деякі функції застаріли і відійшли, деякі використовуються з новим призначення, а деякі взагалі абсолютно нові.

Також нещодавно було названо неочікувані функції гіроскопа в смартфоні.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version