Home Новини сучасних технологій Названо способи використання камери смартфона, про які ви могли не знати

Названо способи використання камери смартфона, про які ви могли не знати

0

Призначення камери на телефоні знають всі, це фото та відео. Але на цьому варіанти використання не закінчуються. Є ще декілька цікавих, про які ви точно не знали. В цій статті ми про них розповімо.

Перший і трохи очевидний варіант - дзеркало. Тут довго немає що пояснювати. Передня камера над екраном допоможе вам, якщо треба терміново подивитись на свій зовнішній вигляд. Це дуже зручно, адже не треба носити, як мінімум, одну зайву річ у сумочці. Звісно, фронтальна камера створена для відеодзвінків або фото, але і цей варіант вам зайвим не буде. Тим більше, дівчата про нього вже давно знають і використовують.

Другий варіант доволі цікавий. Можливо ви не знали, але смартфон можна використовувати як бінокль. Звучить дивно, але це так. Припустимо, ви хочете побачити добре акторів вистави, чи артиста на сцені, а сидите ви в кінці залу. Так от камера смартфона вам в цьому допоможе. В сучасних моделях телефонів, зум в камері настільки хороший, що якість зображення при збільшенні не зміниться. Ви чітко і не розмито побачите бажану картинку. Оптичний зум завдяки лінзам може бути 2-х, 3-х, 5-ти кратний. Але якщо у вас простіша модель, то ви все одно зможете без проблем збільшити все, що захочете.

Цікаво: Названо 4 корисні функції датчика освітлення в смартфоні, про які ви могли не знати.

Наступне, це смартфон в ролі лупи. За допомогою камери можна читати дрібно написані слова або дивитись на маленькі деталі. В деяких сучасних телефонах є макро зйомка. За допомогою неї можна дивитись на речі, як під мікроскопом. Звісно, для цього краще купити штатив, так телефон буде повністю нерухомим. Якщо ж у вас не достатньо хороша для цього камера, то можна купити спеціальну лінзу, яка кріпиться ззовні на камеру.

Зараз все частіше люди починають користуватись QR-кодами. Так от смартфон через камеру може їх зчитувати. Для цього треба просто скачати з магазину додатків спеціальну програму і все. Ви наводите камеру на QR-код і отримуєте потрібну інформацію.

Остання функція камери, це сканер. Так так, звичайний сканер для документів або фото. Для цього теж потрібно додатково скачати програму і ви зможете фото з текстом перетворити на PDF файл. Або ж навпаки, друкований документ зробити в вигляді фото.

Найцікавіше, це використання камери в програмах з віртуальною реальністю. Що це таке? Ви можете через екран телефону виміряти розмір будь-чого, знайти інформацію про пам'ятку архітектури, перекласти текст з фото і т.д.

Як бачите, варіантів дуже багато, а з часом їх буде ще більше. Тому користуйтесь і насолоджуйтесь.

Також нещодавно було названо 5 корисних функцій магнітного датчика у вашому смартфоні.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version