Home Новини сучасних технологій Названо 5 корисних функцій магнітного датчика у вашому смартфоні

Названо 5 корисних функцій магнітного датчика у вашому смартфоні

0

Напевно ви знаєте, що практично на всіх смартфонах є магнітний датчик. Якщо ж не знаєте, то магнітний датчик здатний вловлювати електромагнітне випромінювання та визначати, де знаходяться сторони світу. Крім цього, цей датчик здатний виконувати й інші функції, про які зараз і поговоримо і буде названо 5 корисних функцій магнітного датчика у вашому смартфоні, про які ви могли не знати.

  1. Компас

Цілком логічно, що на першому місці розмістився саме компас, оскільки це основне призначення магнітного датчика. Саме завдяки цьому датчику, ваш смартфон орієнтується в просторі. В деяких смартфонах додаток з однойменною назвою доступний зразу після покупки, а на деяких можна встановити з Google Play.

  1. Металошукач

Ще одна корисна функція магнітного датчика, але для його використання прийдеться завантажувати додаток з фірмового магазину Google. Як вже зрозуміло, за допомогою цього датчика та програмного забезпечення смартфона, ви зможете виявити метали.

Зразу варто попередити, що не потрібно розраховувати на 100% результат, оскільки смартфон зможе виявитися метал тільки на відстані 3-20 см від нього. Для ціленаправленого пошуку металу краще використовувати спеціальне обладнання.

  1. Допомога в навігаторі

Ця функція схожа до першої, але з відмінністю в тому, що в даному випадку магнітний датчик працює в парі із навігатором. Датчик стане в нагоді тоді, коли навігатор просто не буде справлятися із прокладанням маршруту через відсутність маршруту як такого, або ж відсутні будь-які навігації.

У випадку, якщо ваш навігатор працює стабільно, магнітний датчик буде коригувати ваш напрям, тобто виконувати функцію компаса.

  1. Управління окулярами VR

Ще одна корисна функція магнітного датчика, яка буде справді ефективною в парі з магнітом та окулярами VR від Google (CardBoard). Ви просто розміщаєте свій смартфон в окулярах віртуальної реальності і виконуєте всі необхідні керування за допомогою магнітного датчика.

  1. Робить з телефона геймпад

В попередньому пункті ми писали, що магнітний датчик ефективний у віртуальних окулярах, але він також добре справляється із перетворенням смартфона в геймпад.

Для цього необхідно завантажити на смартфон додаток Monect PC Remote і за допомогою трьох датчиків вашого смартфона (акселерометра, гіроскопа і магнітного датчика) ви зможете використовувати свій смартфон як повноцінний геймпад для ігор на ПК. Керування буде виконуватися так само, як і в звичних геймпадах, просто кнопки будуть сенсорні.

Як бачите, ваш смартфон можна використовувати не тільки для дзвінків та перегляду відео на YouTube, а й для багатьох інших цікавих цілей.

Також нещодавно було названо корисні функції смартфона, які ми використовуємо досить рідко.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version