Home Новини сучасних технологій Названо головні причини швидкої витрати інтернет — трафіку на смартфоні

Названо головні причини швидкої витрати інтернет — трафіку на смартфоні

0

Швидше за все, ви, як і велика кількість інших користувачів смартфонів, зустрічалися з такою проблемою як швидкий розхід мегабайтів на своєму смартфоні. У випадку, якщо ви більшу частину часу використовуєте Wi -Fi, або ж у вас безлімітний мобільний інтернет, то проблема не буде такою страшною. Зараз же, розглянемо випадок, коли у вас обмежена кількість МБ і ви не можете зрозуміти, куди вони витрачаються в таких кількостях. Добре поміркувавши, ми підготували матеріал, де буде названо головні причини швидкої витрати інтернет — трафіку на смартфоні.

1. Месенджери та соцмережі

Так, ці види додатків найбільше з’їдають Мб. Цілком логічно, оскільки гортаючи стрічку новин, ви завантажуєте велику кількість зображень та відео, які забирають велику кількість ваших обмежених МБ. Для прикладу, YouTube рекордсмен по витратах мобільного інтернету, оскільки весь контент відео. Щоб зменшити витрати МБ на сервісі YouTube, рекомендуємо зменшити якість відтворення конкретного відео, або ж налаштувати низьку якість для всіх відео.

2. Автоматичні оновлення додатків

Додатки на смартфонах оновлюються практично весь час і в цьому нема нічого поганого до тих пір, поки вони не починають завантажувати оновлення під час використання мобільного інтернету. В більшості випадків, ви можете і не помітити оновлення, оскільки воно часто відбувається в фоновому режимі. Щоб уникнути зайвих витрат мегабайтів, рекомендуємо змінити налаштування для оновлень додатків. Найкращим варіантом було б, щоб ви дозволили оновлення тільки через Wi-Fi. Якщо ж дійсно необхідно виконати екстренне оновлення, то воно повинно відбуватися в ручному режимі, а саме з вашого дозволу.

3. Віджети та Браузери

В даному випадку, мова піде про інформаційні віджети, які оновлюються автоматично і часто, що означає, що вони використовують достатню кількість трафіку. До таких віджетів можна віднести Погоду, Новини, Курс Валют і тому подібне. В даному випадку, ми рекомендуємо заборонити автоматичне оновлення. В налаштуваннях віджета просто виберіть необхідний пункт і все.

Те ж стосується і серфінгу в інтернеті через браузери. Якщо присутня можливість перейти на “спрощений режим” браузера, то переходьте. Ви заощадите трафік та отримає швидку роботу сайтів. Для прикладу, Google пропонує відвідувати ті сайти і сторінки, які можна переглядати в AMP режимі.

Також рекомендуємо вам дізнатися, куди ви витрачаєте трафіку найбільше. Це зробити досить легко:

  • Переходимо в “Налаштування “
  • Переходимо в “Мобільні Дані”
  • Шукаємо там пункт “Передача даних”, або щось пов’язане з цим
  • Аналізуємо витрати Мегабайтів на різноманітні додатки

В більшості випадків, ви побачите, що основний трафік витрачається саме на соцмережі. Якщо ж ви помітите, що трафік надмірно використовує невідомий додаток, то можливо на вашому смартфоні встановлене шкідливе програмне забезпечення, яке також рекомендується видалити в першу чергу.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version