Home Новини сучасних технологій Названо корисний Android-додаток, який виявився небезпечним

Названо корисний Android-додаток, який виявився небезпечним

0

Практично всі власники смартфонів користуються не тільки попередньо встановленими додатками, а й додатково завантажують їх з офіційних магазинів Apple, Google, Xiaomi та інших. В більшості випадків, додатки, які представлені в магазинах Google та Apple можна вважати безпечними, але трапляються випадки, коли додаток, замаскований під простенький та корисний, несе шкоду не тільки смартфону, а і його власнику. Про один тип таких додатків зараз і піде мова і буде названо корисний Android-додаток, який виявився небезпечним.

Мова зараз піде про додаток, який встановлено на всіх смартфонах, а не тільки на Android - Будильник. Зараз не поспішайте шукати інформацію, як його видаляти, оскільки мова піде не саме про Будильник від Google, а аналоги Будильника, які можна завантажити в Google Play та App Store.

Проблемою в даному випадку є те,що близько половини аналогів Будильника, які можна завантажити в Google Play - несуть загрозу безпеці користувачів. Причиною є те, що всі ці додатки потребують багато дозволів на смартфоні, хоча логічно, що Будильнику нема потреби отримувати доступ до Галереї, Мікрофона або ж Камери, але розробники аналогових Будильників вважають інакше. Небезпека прихована в тому, що досить часто, хакери ламають додатки такого типу і розповсюджують через нього віруси, які в подальшому викрадають конфіденційну інформацію.

На щастя, стандартний будильник на Android та iOS виявився максимально безпечним і не несе загрози користувачам. Стосовно рекомендацій, то не рекомендується завантажувати та використовувати аналогові додатки тих, які вже є в системі Android.

Крім цього, перед тим як завантажувати незнайомий додаток, добре простежте, які дозволи йому необхідні для правильного функціонування і якщо, певний тип додатків вимагає більше, ніж йому насправді необхідно, то просто видаляйте його і більше не використовуйте.

Також нещодавно було названо 9 Android-додатків, які крадуть ваші паролі з Facebook.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version