Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Названо країну, в якій за пошкоджені банкноти повертають цілі

Названо країну, в якій за пошкоджені банкноти повертають цілі

0

У кожної країни, на сьогоднішній день, є свій різновид банківської готівки, а отже у кожної із них є особлива політика, як вони з ними поводяться та як використовують. В сьогоднішній же статті, хочемо поговорити про пошкоджену готівку, а саме про те, що з нею роблять в одній розвиненій та великій країні.

Якщо конкретніше, то мова піде про Австралію та їхній австралійський долар. В Австралії, якщо ваша банкнота пошкоджена, то нею все рівно можна розрахуватися і все залежить тільки від ступеня пошкодження.
Для прикладу, якщо ваша банкнота пошкоджена не більше, ніж на 20%, то нею можна розраховуватися на ту суму, яка вказана на банкноті. Якщо ж банкнота пошкоджена не більше, ніж на 80%, то за неї можуть відшкодувати половину.

У випадку, якщо банкнота пошкоджена на понад 80%, то таку купюру визнають неплатіжною і відправляють на утилізацію, відповідно, відшкодування не буде ніякого.

Також варто зауважити, що оцінку придатності тої чи іншої купюри, можна отримати тільки в банку, тому якщо будете перебувати в Австралії, не забувайте, що навіть випадково пошкодивши австралійський долар, його можна обміняти на цілі купюри.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version