Home Новини сучасних технологій Відомо, як тестовий період Windows 11 впливає на швидкість роботи SSD

Відомо, як тестовий період Windows 11 впливає на швидкість роботи SSD

0

Про те, що Windows 11, який вийшов в минулому році, не користується популярністю серед користувачів знають мало чи не усі. На це є багато причин. По суті, якщо ви звичайна людина, а не програміст, то різницю між Windows 10 та Windows 11 помітити буде важко. Нова версія ОС це трохи змінена і покращена (не у всіх випадках) попередня Windows 10. Спеціалісти зауважують, що ця операційна система краще працює з операційною пам’яттю та різними архівними файлами, але це не настільки вагома причина встановлювати її на свій ПК.

Якщо переглянути тестування Windows 11, то можна помітити дуже непривабливі показники. Windows 10 приблизно на 8% швидший за нову версію. Повинно бути навпаки, а тут така різниця. Її точно буде легко помітити навіть звичайному користувачу. Окрім цього, в новій версії взагалі не звичний та не зручний інтерфейс. Він відрізняється від Windows 10 та не викликає захвату в більшої частини людей. Користувачі хочуть бачити зміни в роботі, а не в одному зовнішньому вигляді. Також, якщо у вас є якісь програми, особливо, які ви купили за гроші, то не факт, що вони будуть працювати в новій версії.

Цікаво: Огляд сучасних антивірусних програм для Windows на комп’ютері

Після ознайомлення з декількома мінусами нової ОС, поговоримо про основну тему цієї статті - тестовий період Windows 11. Тут є сенс детально поговорити про пам'ять, яку вона займає. Цей момент грає роль не усім, а лише тим, хто користується SSD накопичувачем з невеликим обсягом Гб. Справа в тому, що такі накопичувачі працюють повільніше, якщо використати багато місця. Ті, хто має жорсткий диск, можуть не переживати за інформацію нижче.

Отож, якщо у вас на ПК Windows 10 то знаєте, що він займає приблизно 22 Гб. Це цілком нормальний обсяг, який не перешкоджає роботі ПК не дивлячись на вид накопичувача. Уявімо, що ви вирішили оновити систему до Windows 11 і помічаєте, що він займає вже більше 50 Гб. Комусь це не впаде в око, а хтось захоче дуже швидко змінити все назад. Якщо ви зіткнулись із такою проблемою, не варто переживати. Справа в тому, що розробники Windows 11 зробили можливість користувачам тестити нову версію протягом десяти днів, а далі вирішувати чи залишати її чи повертатись до попередньої. Якщо говорити детальніше, то після встановлення 11 версії у вас на ПК залишається стара версія також. По цій причині і пам'яті використано в два рази більше. Коли закінчиться тестовий період і людина вирішить залишити Windows 11, то 10 версія зникне сама по собі, а пам'ять буде вже заповнена на звичних 22 Гб. У випадку повернення до Windows 10 у користувача збережуться усі його дані в незмінному вигляді.

Отож, якщо ви вирішили встановити Windows 11 і помітили, що він працює повільно, то варто зачекати 10 днів коли зітреться попередній Windows, і система запрацює швидше. Або ж, щоб не страждати від повільної роботи так довго, можна встановити Windows 11 на чистий комп'ютер без операційної системи.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version