Home Новини сучасних технологій Огляд сучасних антивірусних програм для Windows на комп’ютері

Огляд сучасних антивірусних програм для Windows на комп’ютері

0

Більшість сучасних комп’ютерів у всьому світі працюють на операційній системі Windows. Аби її роботу захистити від хакерів та шахраїв, необхідно встановити спеціально розроблені антивірусні програми. З розвитком шкідливих програм, фішингових схем, усілякого шпигунського програмного забезпечення, рівень вдосконалення антивірусних програм також зростає.

Розробники антивірусної програмної продукції прописують нові алгоритми захисту для своїх користувачів. Нижче ми опишемо найкращі з них у 2022 році для Windows. Повністю стопроцентного захисту Вам гарантувати не зможе ніхто, але, з цими програмами, Ви піднімете рівень безпеки комп’ютера в рази. Для максимального ефекту достатньо встановити лише одну програму зі списку.

В переліку є програми як для початківців, прості у використанні, так і для користувачів з досвідом, безкоштовні та дорогі.

Trend Micro

Ця антивірусна програма випущена досвідченою американсько-японською фірмою з такою ж самою назвою, яка займається розробкою програмного забезпечення у сфері комп’ютерної безпеки. Програма є безкоштовною та має зручний і зрозумілий інтерфейс. Тому, вона буде легка у використанні для користувачів без досвіду. Завдяки тому, що має високий рівень захисту від вірусів, була неодноразово відзначена.

Цікаво: Названо декілька причин, чому необхідно встановлювати антивірус на свої пристрої.

Windows Defender

Ця програма по захисту від вірусів є оригінальним продуктом компанії Microsoft. Вона вже відразу вмонтована у новіші версії операційної системи – Windows 10 та Windows 11. Її стара назва Microsoft Antispyware. Програма теж безкоштовна, має потенціал високого рівня захисту. Функціонує вона самостійно і призначена захищати комп’ютер від шкідливих додатків і троянів.

Через автоматичний режим, її можливості декому видаються обмеженими. Якщо у Вас якісь більш конкретизовані вимоги по перевірці, то програма може Вам не підійти. Тоді шукайте сканер з іншими функціями.

AVG Internet Security

Це комплексне антивірусне рішення, швидке та надійне, для захисту Вашого комп’ютера від усіх відомих та нових загроз. Ця програма є платною, проте ціна її помірна. Крім того, можете скористатися пробним безкоштовним 30-денним періодом її використання.

Придбавши одну ліцензію, Ви можете встановлювати її необмежену кількість разів туди, де Вам необхідно.
Програма володіє повним базовим набором функцій для захисту Ваших дій в Інтернеті. Можливо трохи недостатньо у неї додаткових можливостей, але вони не завжди потрібні.

Цікаво: Відомо, як безпечно користуватися смартфоном, без використання антивірусних програм.

Norton 360 Deluxe

Цей антивірус відноситься до платних програм преміум-класу. Програма однозначно вартує витраченої на неї суми. Вона є улюбленою програмою багатьох користувачів з досвідом. І така її популярність не випадкова. Адже, це потужний модуль захисту від шкідливих програм з широким набором інструментів та інтуїтивно зрозумілою панеллю управління. Вона має функцію сканування в реальному часі. В пакет послуг Norton також входить – брандмауер, захист від фішингу, батьківський контроль, безпечний VPN, створення резервних копій в хмарі, захист конфіденційності та багато чого іншого.

Придбавши одну ліцензійну програму, Ви зможете використовувати її на всіх пристроях, які є у Вас в приміщенні.

Не дивлячись на те, що Ви матимете максимальний захист комп'ютера з будь-якою антивірусною програмою, які ми описали вище, нехтувати елементарними правилами кібербезпеки не рекомендується. Тобто, не можна відкривати невідомі вкладення, нажимати підозрілі спливаючі вікна «Дозволити», встановлювати неперевірені додатки та інше.

Цікаво: Брандмауер проти антивірусу: в чому різниця і чи потрібні вам обидва?

Якщо запропонований список антивірусних програм Вам не подобається, тоді обирайте самостійно. Але, залишати Ваш комп’ютер взагалі без захисту, ми б Вам не радили. Щоб вибрати достойну програму з величезної кількості запропонованих на ринку, необхідно прочитати результати тестування їх у Інтернеті.

Кращі з них матимуть такі показники:

  • Високий відсоток виявлених та знешкоджених загроз.
  • Низький рівень впливу на системні ресурси.
  • Зручний та зрозумілий інтерфейс.

Такоєж нещодавно було названо 4 найкращих безкоштовних антивіруси для Android – смартфонів в 2021 році.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version