Реклама

Названо можливості Viber по визначенню геолокації користувача

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Месенджер Viber так стрімко набрав популярності серед користувачів України, що посів перше місце у рейтингу. Спілкуватися люблять люди усіх вікових груп, а користуватися соціальними мережами переважає молодь. Тому месенджери стали простою і зручною заміною Фейсбуку та Інстаграм.

Основними функціями Viber, звичайно ж, є відправка повідомлень та дзвінки. Багато хто тільки цим і користується, не цікавлячись іншими функціями, які пропонує додаток. Однією з таких можливостей, про яку мало хто знає, є відправка абоненту даних про Ваше місцезнаходження. Це відбувається досить просто через Viber-повідомлення. Погодьтеся, функція дуже зручна, особливо для жителів мегаполісу. Далі опишемо більш детально, як її налаштувати та користуватися.

Цікаво: Функція «Viber Lens» та її популярність серед користувачів.

Налаштування функції передачі геоданих у Viber

Визначення місцезнаходження людини у Viber відбувається за допомогою GPS-навігатора, який вбудовано в усі сучасні смартфони. Необхідно лише надати додатку потрібний дозвіл на доступ до інформації про геолокацію, зафіксовану у смартфоні. Ось потрібні налаштування:

  • Заходимо у Viber в розділ «Чати» та натискаємо на три крапки у верхньому правому кутку дисплея.
  • У відкритому меню обираємо пункт «Інформація». У ньому робимо активним пункт «Місцеположення».
  • Після цього Ви отримаєте запит на дозвіл змінити налаштування геоданих від смартфона.
  • У вікні, яке відкрилося, Вам необхідно дозволити доступ.

У різних версіях Viber налаштування можуть трохи відрізнятися один від одного назвою, але ми думаємо, що розібратися Вам буде не складно. Саму суть того, що робити, ми описали. Також хочемо зазначити, що визначення та передача Вашого місцезнаходження відбуватиметься лише за умови ввімкненого Інтернету.

Тепер Ви з легкістю можете відправляти геодані про себе всім, кому забажаєте. Для цього в додатку необхідно відкрити переписку з відповідною людиною. Внизу чату біля кнопки відправки повідомлення є значок три крапки – натисніть на них. У Вас відкриється меню, де буде пункт «Відправити геолокацію» - оберіть його. Ось і все – дані Вашого місцеперебування у вигляді точки на карті отримає Ваш співрозмовник Viber-повідомленням.

Лише пара простих кроків налаштувань і Ви зможете відшукати один одного у великому місті. А що до точності визначення геолокації – запитаєте Ви? Про це поговоримо в наступному розділі статті.

Цікаво: Українцям розповіли, як відновити втрачені переписки у Viber.

Покращення точності визначення геоданих

Точність визначення місця перебування таким методом дещо низька. Похибка може сягати і кількох сотень метрів. Проте, налаштування смартфонів дозволяє зменшити розрив між GPS-показниками та реальним місцезнаходженням до кількох метрів. Ось як це зробити.

Обираємо у налаштуваннях смартфону пункт «Підключення», далі - розділ «Геодані». У ньому відкриється меню, де Ви обираєте «Метод виявлення». Після цього натискаєте пункт «Висока точність». Наступний крок - в меню «Покращення точності» увімкніть пункти – «Сканування Wi-Fi» та «Сканування Bluetooth». Після цих дій точність визначення реальних геоданих суттєво покращиться.

Цікаво: Українцям розповіли, як правильно передати показники газу через Viber.

Як вимкнути функцію, щоб інші не могли дізнатися Ваше місцеперебування

Найпростіше вимкнути передачу геоданих можна у налаштуваннях самого смартфону. Тобто, в Viber можна і не заходити. Для цього в розділі «Геодані» меню «Налаштування» вимикаєте доступ до Вашого місцезнаходження. Ось і все. В такому разі навіть Ви випадково не зможете відправити власну геолокацію абоненту.

Якщо ж Ви хочете зробити це у додатку, то алгоритм дій наступний - меню «Налаштування» - розділ «Конфіденційність та безпека» - «Геоположення» - у цьому розділі знаходите Viber та переміщаєте повзунок у сторону заборони.

Якщо Ви дочитали нашу статтю до кінця, то вже навчилися відправляти дані про своє місцезнаходження Вашим рідним та друзям. Іще за допомогою Viber можна відслідковувати, де знаходиться Ваша дитина, тобто отримувати дані про геолокацію без відома абонента. Але це вже тема іншої нашої статті.

Цікаво: Що робити, коли Viber показує неправильний час та які причини призводять до цього.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Як завантажити відео YouTube на смартфон трьома різними способами

Ви можете зберегти відео YouTube на мобільному пристрої кількома способами. Деякі з них є офіційними рішеннями, запущеними Google , як-от підписка YouTube Premium і YouTube Go, програма, розроблена для смартфонів Android Go. Однак інші...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -