Home Новини сучасних технологій Названо найкращі антивірусні програми для Android – смартфонів в 2020 році

Названо найкращі антивірусні програми для Android – смартфонів в 2020 році

0

Якщо на вашому смартфоні чи планшеті не встановлена ​​одна з найкращих антивірусних програм для Android, то у вас великий ризик зараження пошкодженими програмами та іншими видами шкідливих програм.

Але ваші можливості захисту далеко не обмежені. Найкращі антивірусні програми для Android пропонують не лише першокласне виявлення та попередження зловмисного програмного забезпечення, а й цілий ряд функцій конфіденційності та захисту від крадіжки. Деякі з них безкоштовні.

Ці програми часто можуть створювати резервні копії ваших контактів та інших даних, відстежувати телефон або планшет за допомогою GPS, знімати фотографію телефонного злодія за допомогою камери пристрою та навіть використовувати ваш розумний годинник Wear OS для пошуку вашого телефону. 

Для оцінки рівня безпеки ми використовували дані незалежної німецької лабораторії AV-Test, яка оцінює більшість основних програм безпеки на основі їх здатності виявляти шкідливе програмне забезпечення нульового дня та інші останні загрози. Ми також використовували додаток Geekbench 4 для вимірювання впливу цих програм безпеки на загальну продуктивність. Нижче представлено найкращі антивірусні програми для Android в 2021 році.

1. Bitdefender Mobile Security

Додаток безпеки Bitdefender для Android має майже бездоганний захист від зловмисного програмного забезпечення, дуже незначний вплив на продуктивність, інтеграцію з годинника Android Wear, клієнт VPN та блокувальник шкідливих веб-сайтів, який працює з більшістю браузерів Android.

Він також має надійні засоби захисту конфіденційності, включаючи блокування додатків, сканер Wi-Fi, функції захисту від крадіжок та повідомлення про порушення даних. 

Bitdefender Mobile Security пропонує 14-денний пробний період, але це не безкоштовна програма. Окремий додаток Bitdefender Antivirus Free для Android (який є абсолютно безкоштовним) сканує лише наявність шкідливих програм. 

Вбудований VPN-клієнт дає вам лише 200 МБ безкоштовних даних - цього достатньо, щоб перевірити електронну пошту під час подорожі. Якщо ви хочете отримати більше даних, вам доведеться платити 7 доларів на місяць або 50 доларів на рік.

Але за ціною 15 доларів на рік Bitdefender Mobile Security цілком коштує витрат. Це наш вибір найкращого антивірусного додатка для Android.

2. Norton Mobile Security

Названо найкращі антивірусні програми для Android - смартфонів в 2020 році

Norton Mobile Security пропонує найкращий захист від шкідливого програмного забезпечення будь-якої з перевірених нами антивірусних програм Android. На жаль, на початку грудня 2019 року Norton спокійно вбив чудові функції захисту від крадіжки, а також резервну копію контактів та блокувальник шкідливих посилань Link Guard. 

Найгірше за все, Norton також вбив безкоштовний рівень Norton Mobile Security, який був найкращим серед усіх антивірусних програм для Android, які ми нещодавно тестували.

Зараз Norton Mobile Security є цілком преміум-класом. Він коштує набагато дорожче, ніж деякі інші платні мобільні програми, хоча в ньому відсутні деякі функції, які зазвичай зустрічаються в інших місцях, наприклад, блокування додатків для окремих програм.

Єдиною функцією, яка може виправдати додаткові витрати, є унікальний додаток Advisor від Norton Mobile Security, який перевіряє додатки на вашому пристрої на інтенсивне використання даних та незвичну поведінку. Він також перевіряє додатки в магазині Google Play на наявність ризиків безпеки та конфіденційності ще до їх встановлення.

3. Avast Mobile Security

Avast Mobile Security & Antivirus - одна з найбільш повнофункціональних найкращих антивірусних програм для Android, яка пропонує все: від радника конфіденційності до системного оптимізатора та до настроюваного чорного списку. 

Але хоча захист від зловмисного програмного забезпечення Avast хороший, він далеко не ідеальний. Деякі функції Avast проти крадіжок не працювали для нас, а його функція блокування дзвінків взагалі не працювала. Реклама в безкоштовній версії та постійні неприємності для оновлення дратують і настирливі.

Ці оголошення зникають, якщо ви платите за будь-який платний рівень Avast Mobile Security, Premium (2 долари щомісяця або 24 долари на рік) або Ultimate (7 доларів на місяць або 40 доларів на рік). Користувачі будь-якого платного тарифу також отримують додаткові функції проти крадіжки, шафку з додатками та технічну підтримку.

Вбудований клієнт для Avast SecureLine VPN - це просто дражнилка і єдиним способом його використання є плата за остаточний рівень. Оскільки окрема ціна SecureLine на Android становить 48 доларів на рік, платити додаткові 16 доларів за преміум-рівень за необмежену кількість даних - це непогана угода. 

4. Kaspersky Mobile Antivirus

Kaspersky Mobile Antivirus, також відомий як Kaspersky Internet Security для Android, пропонує майже ідеальний захист від шкідливих програм, невеликий вплив системи та блокувальник викликів, який насправді працює. 

У безкоштовній версії немає реклами та не так багато прикростей, щоб перейти на платний план. Безкоштовні користувачі отримують фільтрацію викликів, підтримку Android Wear та потужний набір функцій проти крадіжки, але вам доведеться сканувати кожну нову програму вручну. 

Користувачі, які платять, отримують автоматичне сканування нових додатків, блокування додатків та блокування відомих фішингових веб-сайтів. І це все. Немає мережевого сканера Wi-Fi та жодного інструменту конфіденційності, який зараз пропонують інші антивірусні програми Android.

Якщо ви просто шукаєте захист від зловмисного програмного забезпечення, ви не можете насправді помилитися з безкоштовним рівнем Kaspersky Mobile Antivirus. Але хоча платна версія коштує недорого, вона здається мартною тратою коштів, і ви можете отримати більше від платного додатку Bitdefender за 5 доларів менше.

5. Lookout Mobile Security

Lookout Mobile Security, яка тепер перейменована на Lookout Security and Antivirus або Lookout Personal, була однією з перших антивірусних програм для Android і довгий час найкращою. Його простота використання, чистий інтерфейс та відсутність реклами пояснюють його постійну популярність. 

Але витрати на Lookout можуть швидко збільшитися. Преміум-рівень коштує 30 доларів на рік, хоча деякі його функції - зловмисне блокування веб-сайтів, сканування мережі WI-Fi - надаються безкоштовно з іншими антивірусними програмами Android. Необмежена мережа VPN та послуга сповіщення про порушення даних роблять ціну преміум-класу вартою.

План "преміум плюс", який коштує 100 доларів на рік, насправді є досить недорогою послугою захисту особистості, яка пропонує багато тих самих переваг, які ви отримаєте від LifeLock або IdentityForce . Це цілком може коштувати витрат. 

Проблема полягає в тому, що Lookout не часто подає свій додаток на третю часткову лабораторну оцінку, тому ми не знаємо наскільки добре Lookout захищає від шкідливих програм. Його активне сканування також повільне та важке.

6. McAfee Mobile Security

Як і Avast, McAfee пропонує масу корисних функцій, але його безкоштовна версія також повна реклами та пропозицій. Захист від шкідливого програмного забезпечення є гідним, якщо не фантастичним, а корисна функція "Гість" дозволяє іншим людям безпечно користуватися вашим телефоном протягом короткого часу. 

Ви отримаєте кілька хороших матеріалів із безкоштовною версією McAfee Mobile Security, зокрема функціями захисту від крадіжок, способом відстеження використання даних кожної програми та сканером безпеки Wi-Fi. 

Ви отримаєте ще більше завдяки «Стандартному» преміум-рівню, включаючи сховище для програм, засіб перевірки URL-адресу, цілодобову технічну підтримку та відсутність реклами. Але це трохи дорого - 30 доларів на рік, враховуючи, що Bitdefender і Kaspersky надають вам однакові функції за меншу ціну.

Найкраще оплачуваний рівень "Плюс" коштує 80 доларів на рік і надає вам стандартні функції та необмежений доступ до VPN, але лише для одного телефону чи планшета. Ви можете отримати одну з найкращих служб VPN, щоб покрити всі ваші пристрої за меншу ціну.

7. Google Play Protect

Google Play Protect вбудований у кожен пристрій Android, на якому працює Google Play, і було б чудово, якби він працював добре. На жаль, невтішне виявлення шкідливого програмного забезпечення Google Play Protect дає найпотужніший аргумент для використання сторонньої антивірусної програми Android. 

Нам сподобалось, що інтерфейс Google Play Protect мінімальний, немає реклами, а вплив системи невеликий. Деякі інші вбудовані функції Android, зокрема Find My Device та Chrome Safe Browsing, відображають те, що сторонні антивірусні програми роблять збоку.

Найкраща функція Google Play Protect полягає в тому, що Google може використовувати її для віддаленого вимкнення небезпечних програм. Це залежить від того чи використовуєте ви сторонні антивірусні програми. Ми рекомендуємо не вимикати Google Play Protect.

Але загалом Google Play Protect жахливо захищає вас від шкідливих програм. Заради вас самих використовуйте щось інше.

8. 360 Security, він же Safe Security

360 Security, який, схоже, нещодавно був перейменований на Safe Security, безкоштовно надає всі його функції - включаючи блокування додатків, прискорювач продуктивності, очищувач системи, протиугін, шафку із фотографіями та сканер Wi-Fi. 

Але є деякі негативні моменти. Багато з цих функцій працюють погано або взагалі не працюють. Інтерфейс захаращений. І ви будете вражені рекламою та іншими оголошеннями, деякі з яких виходять на весь екран. 

Перехід на преміум версію без реклами не повністю зменшує безлад, і все ще відображаються вкладки, які рекламують ігри та новини. 

Все це було б більш переконливим, якби ми краще уявляли, наскільки хороший 360 Security, яку підтримує китайська антивірусна компанія Qihoo 360, захищена від шкідливих програм. На жаль, він не часто піддається незалежним лабораторним тестам. 

360 Security також уповільнив роботу системи під час сканування. Наразі ми не можемо рекомендувати 360 Security, безкоштовний або платний.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version