Home Новини сучасних технологій Фахівець розказав, як захистити iPhone своєї дитини

Фахівець розказав, як захистити iPhone своєї дитини

0

Якщо ви довірили своїй дитині iPhone, переконайтесь, що їх пристрій є максимально захищеним, відрегулювавши параметри місцезнаходження, часу використання, паролів тощо. Сьогодні фахівець розказав, як захистити iPhone своєї дитини.

За допомогою смартфона ви можете робити що завгодно, тому Apple підготувала низку функцій безпеки на iPhone та iOS, щоб забезпечити своїх користувачів та їхні дані якомога безпечнішими під час взаємодії з цифровим світом.

Якщо вас турбує безпека та конфіденційність ваших дітей, ось кілька функцій та конфігурацій безпеки, які слід врахувати.

Захистіть Apple ID свого малюка

Перша лінія захисту, коли справа стосується безпеки пристрою, - це пароль. Коли ви вручаєте своєму неповнолітньому малюкові iPhone, їм потрібно буде створити ідентифікатор Apple, який підключає його до служб Apple і пароль, щоб отримати доступ до iPhone.

Створіть надійний пароль Apple ID з комбінацією літер (великих та малих), цифр та спеціальних символів. Чим складніші ваші паролі, тим складніше їх зламати хакерам. 

Додатковим кроком безпеки є увімкнення двофакторної автентифікації для Apple ID вашої дитини, яка вимагає додаткових даних для доступу до облікового запису з надійного пристрою або через Інтернет. Це гарантує захист облікового запису, навіть якщо хтось інший має пароль. 

Захистіть сам iPhone

Наступним кроком є ​​створення пароля для доступу до самого iPhone вашої дитини. Шість цифр пароля пропонується Apple за замовчуванням, але ви можете встановити довший та складніший пароль. Попрацюйте з дитиною, щоб вибрати пароль, який є безпечним, але не лякаючим.

На додаток до пароля, новіші iPhone пропонують можливість додати Touch ID (відбиток пальця) або Face ID (сканування обличчя), що є особистим для користувача, що робить пристрій більш безпечним і швидшим для доступу, ніж введення пароля в певних випадках.

Якщо ввімкнено пароль та Touch / Face ID, iPhone вашої дитини недоступний без належних облікових даних, однак доступ до деяких даних можна отримати, коли телефон заблоковано, наприклад, відповіді Siri, Центр сповіщень, Гаманець та повідомлення, які можуть містити конфіденційну інформацію.

Щоб переглянути / приховати ці функції, перейдіть у Налаштування> Touch ID / Face ID та пароль> [ввести пароль]. У розділі Дозволити доступ, коли заблоковано, увімкніть / вимкніть функції, які вам зручно, щоб були доступними або видимими, коли iPhone заблоковано.

Обмежте тривале використання iPhone

Функція Screen Time була представлена в iOS 13 і запропонувала спосіб відстежувати, скільки часу ви проводите в своєму телефоні. Це дозволяє встановити часові обмеження для категорій додатків (наприклад, 2 години на день в соціальних мережах), хоча попередження про час, яке можна з’явитися, легко вимкнути та ігнорувати.

З тих пір Apple посилила заходи безпеки екранного часу. Батьки можуть контролювати, з ким спілкуються їхні діти та до яких додатків вони мають доступ, а також керувати загальним типом вмісту, що відображається на їхніх пристроях.

Дані геолокації

Ввімкніть доступ до місцезнаходження для родини, батьків/опікунів. В такому випадку, ви зможете відстежувати місцезнаходження пристрою вашої дитини. Настав час вирішити, які програми та служби не повинні відстежувати їх розташування. 

Налаштування браузера

Останнім місцем, яке слід забезпечити, є браузер, де діти також проводять купу часу. Є налаштування вмісту, які ви, можливо, вже скоригували за допомогою служби Screen Time, але ви можете глибше скористатися налаштуваннями конфіденційності та безпеки Safari.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version