Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Названо найпопулярніші обмани українців в інтернеті

Названо найпопулярніші обмани українців в інтернеті

0

В сучасному світі є надто багато шахраїв, які створюють різні схеми обману саме в інтернеті. Якогось особливого захисту від них немає, але знання деяких афер точно допоможуть вберегтись від зловмисників.



Уявімо, що вам прийшли на картку гроші, яких ви не чекали, від людини, яку ви не знаєте. Звісно, буває різне. Але якщо це шахраї, то вслід за переказом пролунає дзвінок. Якщо ви візьмете трубку, то вас будуть дуже просити повернути помилково вислані кошти на зовсім не ту картку з якої вони прийшли. На перший погляд здається, що нічого страшного тут немає, але це не так. Насправді, шахрай перекинув вам гроші з картки, яку вкрав. А просить перечислити вже на свій рахунок. Коли людина, яка втратила картку звернеться в банк, то вашу особу швидко вичислять і побачать, що саме ви перевели суму на чийсь рахунок. Правильним варіантом буде подзвонити на гарячу лінію банку як тільки вам прийшла якась дивна сума. Нехай краще професіонали займаються такими справами.

Цікаво: Як не натрапити на шахраїв та вберегти себе і свої кошти від них


Наступним обманом є отримання якоїсь компенсації за витік ваших даних. Так, такі ситуації бувають. Але якщо вам пропонують отримати тимчасовий номер соціального страхування, щоб отримати відшкодування від Фонду захисту персональних даних, то знайте, що це все шахраї. Адже, нічого подібного не існує і гроші вам ніхто не виплатить.


З цим способом обману варто ознайомитись любителям мистецтва. Якщо ви купуєте квитки на вистави, кіно, концерти в інтернеті, то знайте, що вас там також можуть обдурити. Усі білети потрібно брати лише на офіційних сайтах і за цим треба добре слідкувати. Справа в тому, що шахраї зазвичай створюють сторінки, які можна легко сплутати зі справжніми. Суть обману не лише в тому, щоб обікрасти вас на суму вартості білету, все набагато серйозніше. Зловмисники хочуть отримувати дані карток, щоб списувати великі суми.

Варто прочитати: Українцям розповіли, як в месенджері Viber включити захист від шахраїв


Люди, які часто подорожують, точно знають про BlaBlaCar. Цей сервіс дуже допомагає швидко і комфортно доїхати до пункту призначення. Але проблема в тому, що шахраї і сюди дістались. Якщо при бронюванні поїздки водій хоче взяти наперед оплату по будь-якій причині, краще не робіть цього і відразу звертайтесь до служби підтримки сервісу. Адже, вірогідніше за все, це буде обман.


Ну і остання схема обману зв'язана з криптовалютою. На даний момент, багато хто цікавиться цим видом інвестицій. Але на жаль, є люди, які не хочуть вникати в це детально, а бажають лише швидко заробити. Шахраї цим користуються. Візьмемо до прикладу користувачів Discard. Вони можуть отримувати різні розсилки про акції та призи. Фішка в тому, що замість виграшу, жертва може лише попасти на гроші та втратити їх, а токенів ніяких і не отримає.


Останній обман розповсюджений на Lightshot. Тут шахраї закидають скріни з даними для входу на біржі по криптовалюті. Люди, які хочуть легким способом заробити, швидко авторизуються по цим даним і автоматично стають жертвами зловмисників.


Ніхто не може знати точно де є ризик натрапити на шахраїв, але потрібно завжди бути уважним і не вестись на підозрілі пропозиції та акції. Адже, легких грошей не буває.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version