Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Названо найпопулярніші способи крадіжки даних банківської картки в 2021 році

Названо найпопулярніші способи крадіжки даних банківської картки в 2021 році

0

Банківські картки швидко стали широкодоступними і зараз ними користуються не тільки дорослі, а й підлітки та пенсіонери. Цілком логічно, що більшість користувачів банківських карток хвилюються за свої кошти, які зберігають на них, але, якщо бути відвертими, шахраї завжди знаходять способи обікрасти власників карток. Звісно, таке трапляється не так часто і не всіх спіткає така неприємність, але все ж готовим до цього потрібно бути завжди. Саме про крадіжку даних сьогодні поговоримо, та буде названо найпопулярніші способи крадіжки даних банківської картки в 2021 році. Зразу варто зауважити, що перераховані нижче способи включають в себе ті, на які власники карток не можуть вплинути.

Спосіб 1. Втрата банківської картки.

Даний спосіб найпоширеніший, оскільки загубити свою банківську карту може будь-хто. Під цей спосіб підходить не тільки крадіжка вашої банківської карти, а й втрата гаманця або сумки з карткою. У випадку втрати картки рекомендується максимально швидко заблокувати її та перевипустити нову.

Спосіб 2. Злом системи зберігання даних.

Під цей спосіб розповсюдження даних картки підпадає злом ресурсів, на яких зберігаються всі дані банківської картки, які вводять користувачі. Сюди ідеально підходять платіжні сервіси, на яких ці дані зберігаються. Даний спосіб рідко зустрічається через його складність, оскільки всі дані на таких ресурсах зашифровані та надійно захищені.

Радимо: Що робити, якщо закінчився термін банківської карти ПриватБанк, але в банк йти не хочеться.

Спосіб 3. Перехоплення даних, які вводять користувачі.

Також поширений спосіб розповсюдження даних. Зазвичай, зловмисники реалізують його за допомогою фішингу. Фактично, вони створюють максимально точні копії відомих ресурсів і за допомогою вигаданих акцій, розіграшів призів і тому подібного, змушують довірливих користувачів вводити дані своїх банківських карт на таких підробках.

Спосіб 4. Розповсюдження через недобросовісних працівників банку.

Такий спосіб розповсюдження також інколи трапляється, але банківські установи максимально швидко реагують на це і швидко знаходять того самого співробітника. Трапляються такі витоки персональних даних досить рідко, але ніхто не може гарантувати, що у вашому банку не працює саме такий "співробітник".

Спосіб 5. Через дії власників банківських карток.

В даному випадку мова йде саме про свідоме розповсюдження даних банківської картки її власниками. Зараз не йде мова про те, що хтось комусь відправив номер карти, а йдеться про те, коли власники картки діляться з іншими людьми паролями до картки, терміном її дії, секретним кодом на звороті, паролем до онлайн-банку і тому подібне. Всі ці дії пришвидшують викрадення коштів з банківської картки.

Ми назвали тільки найпоширеніші способи розповсюдження даних банківської картки, але їх набагато більше і шахраї та хакери стабільно вигадують щось нове, до чого не будуть готові ні користувачі карток, ні банківські установи.

Також нещодавно стало відомо, якою банківською карткою краще користуватися в Україні.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version