Home Новини сучасних технологій Відомо, як захистити свій Google акаунт від хакерів

Відомо, як захистити свій Google акаунт від хакерів

0

Технічний прогрес увійшов у всі сфери існування людини, майже все її життя в ХХІ столітті залежить від технологій, які кожного дня йдуть тільки вперед. Але разом із плюсами, котрі спрощують життя, є ще й мінуси, які несуть за собою інновації – це безпека особистих даних. Тому що майже вся інформація про людину тепер знаходиться і прив’язана до одного облікового запису – акаунту. В акаунті знаходяться файли з усіх сфер життя: персональні дані, банківські рахунки й карти, страховка, соціальні мережі, важливі документи, паролі, фото, відео і тд. Сьогодні ж ми поговимо про Google акаунти, які є практично у всіх користувачів смартфонів та розповімо, як захистити свій Google акаунт від хакерів.

Як ми писали вище, якщо ви користуєтеся пристроєм, в якому встановлено операційну систему Андроїд, то найважливішим там буде Google акаунт. З його допомогою ви можете відправляти і отримувати електронну пошту в Gmail, отримувати рекомендації на YouTube, завантажувати додатки із Google Play, а також виконувати інші дії з пристроєм, в тому числі пов'язані з безпекою. Саме тому, даремно переважна більшість користувачів не слідкують за безпекою акаунту.

В Google є опція пошуку смартфона, для якого потрібна синхронізація через акаунт, завдяки цьому можна переглянути всі пристрої, з яких входили в обліковий запис Google. Також тут можна знайти, заблокувати або стерти всі інформаційні дані з телефону.

Нагадуємо: В Google попередили про небезпеку встановлення APK на Android.

На жаль, Google не може ідентифікувати, хто власник пристрою. Тому за замовчуванням, той, хто останнім заходив на своєму пристрої в певний акаунт, зокрема в чужий, того Google автоматично визначить, як хазяїна смартфона. В цьому є великий мінус операційної системи Андроїд.

Якщо ж ви були необачні, і все ж таки зайшли в чужий акаунт на своєму телефоні, то для того, щоб вийти без ускладнень потрібно вимкнути мобільний інтернет, Wi-Fi або ввімкнути режим «В літаку». Відсутність підключення до мережі інтернет припинить роботу Google акаунту.

Але найкраще, що ви можете зробити, щоб убезпечити дані телефону, щоб ніхто не зміг ними скористатися, це ввійти в свій акаунт та відключити функцію керування смартфоном віддалено. Щоб це зробити, потрібно в меню Налаштування адміністратора відключити функцію «Пошук пристроїв» або «Find My Device”. Проте, самостійно не вдасться знайти пристрій через цю функцію.

Якщо ж з якихось причин, вам все ж таки потрібно зайти в чужий акаунт Google, то краще це зробити через браузер, а не через налаштування системи. Внаслідок цього, керувати вашим смартфоном не вдасться.

Щоб попередити несанкціонований вхід, потрібно надійно захистити свій Google акаунт, встановивши унікальний пароль і слідкувати за актуальністю даних для відновлення. Також рекомендується використовувати двофакторну аутентифікацію.

Також нещодавно стало відомо, що в Google Play присутні ігри, які автоматично встановлюють шкідливі додатки.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version