Home Новини сучасних технологій Названо найпопулярнішу шахрайську схему в Україні

Названо найпопулярнішу шахрайську схему в Україні

0

Інформації про шахрайські дії зараз є дуже багато, оскільки велика частина життя кожного з нас проходить в онлайн-режимі. Особливо це стосується безготівкових розрахунків, на які переходять щораз більше людей, так як це справді зручно. Сьогодні ми розглянемо отриману інформацію від експертів в банківські сфері щодо того, яка шахрайська схема є найбільш ефективною та яку групу користувачів обманюють частіше.

Відповідно до зібраного матеріалу, було виявлено, що найбільше інформації про користувачів шахраї отримують саме за допомогою соціальної комунікації. Ми про це не раз згадували у наших попередніх статтях. Дана схема досить проста – шахрай телефонує користувачу та представляється співробітником банку вивідуючи необхідну йому інформацію за допомогою залякування про проблеми з коштами. Відповідно користувачі для захисту своїх коштів повідомляють таким «співробітникам» коди із смс-повідомлень і замість захисту коштів, втрачають їх.

Зазвичай такі дзвінки шахраїв закінчуються для них позитивно більше ніж в 65% випадків, що справді дивує. Дивує тому, що дана схема відома для всіх і усі знають про те, що співробітникам банку не потрібно розголошувати ніякої конфіденційної інформації, тим більше кодів із смс. І не дивлячись на те все, це найдієвіша шахрайська схема.

Тепер щодо питання про те, яку групу користувачів обманюють найчастіше. Відповідно до статистики, близько 60% користувачів, яких обманули, це чоловіки. В більшості випадків вони добровільно переводять свої кошти шахраям. А от коди із смс-повідомлень від банку найчастіше повідомляють жінки – близько 58%. І останнє це те, що найбільше страждають від шахраїв люди віком 18-22 років та старші люди віком від 67-72 років. А от люди віком 47-62 років є найменш вразливими. Окрім цього, самотні люди стають жертвами шахрайських дій на 45% частіше, ніж сімейні.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version