Home Новини сучасних технологій Названо найпоширеніші помилки користувачів, які призводять до злому смартфона

Названо найпоширеніші помилки користувачів, які призводять до злому смартфона

0

Безпека смартфонів це одне з найважливіших питань сучасності, оскільки вони замінили нам більшість розумних ґаджетів, ми ними користуємося щодня і зберігаємо на них велику кількість конфіденційної інформації. Враховуючи це, хакери також не бажають пропустити пік популярності смартфонів і активно розповсюджують шкідливе програмне забезпечення, яке дозволить їм отримати доступ до ваших смс-повідомлень, дзвінків, месенджерів, соціальних мереж та банківських додатків. Зазвичай, смартфон заражають вірусами не без допомоги власників смартфонів, тому зараз буде названо найпоширеніші помилки користувачів, які призводять до злому смартфона.

Завантаження додатків з сумнівних магазинів / джерел

Завантажуючи додатки із сторонніх та сумнівних магазинів, ви тільки підвищуєте ймовірність зараження смартфона. Багато хто вважає, що завантаження додатка з торрент трекерів, або інших піратських майданчиків, нічим не нашкодить смартфону, але на ділі, це найпоширеніший спосіб розповсюдження вірусів.
Користуйтеся офіційними магазинами Google, Samsung, Xiaomi або Huawei. Там додатки проходять модерацію і їх періодично перевіряють на присутність вірусів.

Використання режиму суперкористувача

Досить часто, власники смартфонів вмикають режим суперкористувача (root), щоб вимкнути зайві функції смартфона і пришвидшити його. На ділі, під час вимкнення "зайвих" функцій, на смартфоні вимикають і потрібні захисні опції, які рятують смартфон від багатьох вірусів. Якщо більшість із них будуть вимкнені, віруси зможуть набагато легше потрапити на смартфон.

Невідомі або ж публічні Wi-Fi мережі

Про ризики підключення до громадських / публічних мереж ми вже писали. Якщо коротко, то такі Wi-Fi мережі абсолютно незахищені і хакери, які володіють мінімальними навичками, зможуть з легкістю бачити те, що ви робите в інтернеті і використати отриману інформацію проти вас. Якщо вам сильно потрібно підключитись до публічного wi-fi, то не відвідуйте соціальні мережі, месенджери та банківські додатки.

Непотрібні дозволи для додатків

В більшості випадків, зловмисники отримують доступ до смартфонів жертв за допомогою великої кількості дозволів, які отримують шкідливі додатки. Перед тим, як погоджуватись на надання дозволів, рекомендуємо особисто оцінити, чи необхідно певному додатку дозвіл до дзвінків, повідомлень, мікрофона, камери, галереї, списку контактів і тому подібне.

Сумнівні посилання

Перехід на сумнівні посилання дуже часто стає причиною зараження смартфона вірусами, які в подальшому збирають всю інформацію про його власника і в подальшому передають на головні сервери. При переході на посилання, отримані на електронну пошту, в месенджерах та соціальних мережах, вас можуть перенаправити на фішингові сайти, змусити завантажити фейковий додаток деякої фінансової установи або інтернет-магазину і тому подібне. Не переходьте на посилання, в яких ви сумніваєтеся і які були отримані від невідомих людей.

Якщо ви не допускаєте перерахованих вище помилок, то велика ймовірність, що ви будете уникати мобільних вірусів і користування смартфоном буде приносити вам тільки задоволення.

Також нещодавно було названо найкращі смартфони Xiaomi в 2021 році.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version