Home Новини сучасних технологій Названо основні ознаки того, що ваш смартфон можуть прослуховувати

Названо основні ознаки того, що ваш смартфон можуть прослуховувати

0

Останнє десятиліття можна назвати цифровим, оскільки всі масово почали користуватися розумними технологіями, розумними ґаджетами, інтернетом та пов’язаними з ним сервісами і тому подібне. Якщо оцінити останні декілька років прогресу, то практично всі популярні українські сервіси перейшли в інтернет. Дойшло навіть до того, що зараз майже всі важливі документи та операції з ними можна виконувати через спеціальні додатки в смартфоні (“ДІЯ” приклад тому).

Як би це не виглядало футуристично і максимально практично, небезпека в такій діджиталізації все рівно присутня, оскільки із популяризацією технологій, зросла кількість хакерів та інтернет-шахраїв. Відповідно до цього, зросла кількість зломів персональних акаунтів в соціальних мережах, публікування конфіденційної інформації про користувачів в інтернеті і навіть дойшло до прослушки (і мова йде не про прослушку з сторони правоохоронних або інших державних органів).

Розробники шкідливого програмного забезпечення вміло використовують свої вміння, щоб заражати розумні пристрої потенційних жертв і смартфон, як найпопулярніший пристрій, під прицілом в першу чергу. Зараз буде названо основні ознаки того, що ваш смартфон можуть прослуховувати. Стосуються ці ознаки фізичних змін в смартфоні.

Найперше, що видає зловмисників, які вирішили прослуховувати вас — надмірна робота смартфона. Відображається це в перегріванні пристрою та його швидкій втраті автономності. Причина такої поведінки смартфона цілком очевидна — за допомогою шкідливо ПЗ передається отримана інформація до його розробників. Чим більше та частіше передається інформація, тим швидше розряджається смартфон.

Ще одна річ, яка видає таке ПЗ, це підвищені витрати тарифних ГБ у випадку з використанням мобільного інтернету. Якщо у вас закралися сумніви стосовно стеження, то перевірте використання мобільних даних. Якщо воно неочікувано збільшилося, то необхідно вияснити, який додаток причина цього.

Ще одною ознакою прослуховування є те, що смартфон почав поводитися незвично. Це проявляється в самовільному вимкненні та ввімкненні смартфона, запуску месенджерів та соцільних мереж, або ж інших додатків, якими ви часто користуєтеся. Зловмисникам тепер мало того, що вони прослуховують своїх жертв, вони ще й хочуть заволодіти конфіденційною інформацією, яка допоможе їм отримати доступ до ваших банківських рахунків. Також можливий варіант із пошуком інформації, яку можна використати проти вас, а саме для шантажу.

Ще одним досить частим попередженням є перешкоди під час телефонних дзвінків. До таких перешкод можна віднести зайві звуки, які виникають під час розмови. В даному випадку, ця ознака не може гарантувати, що вас 100% прослуховують, оскільки досить часто перешкоди з’являються тоді, коли зв’язок між вами та абонентом неймовірно поганий.

Якщо у вас є якісь ознаки того, що вас прослуховують, рекомендується тимчасово почати використовувати інший смартфон, а свій основний перевірити за допомогою антивірусних програм та очистити з нього всі зайві та підозрілі файли та додатки.

Також нещодавно стало відомо, як вберегтися від шахрайства з перевипуском SIM-карт.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version