Home Новини сучасних технологій Українцям розповіли, як вберегтися від шахрайства з перевипуском SIM-карт

Українцям розповіли, як вберегтися від шахрайства з перевипуском SIM-карт

0

Як ми вже неодноразово повідомляли, більша частина українців користується смартфонами, та в більшості випадків використовує додатки мобільного банкінгу. Це дійсно зручно і практично у використанні, але не варто забувати і про шахраїв, які бажають отримати доступ до вашого банківського рахунку. Зараз, з сучасними технологічними можливостями, це не так вже й складно. Який найлегший спосіб отримання доступу до вашого мобільного банку? Правильна відповідь заволодіти вашою SIM-картою, до якої прив’язаний онлайн-банкінг. Яким чином шахраї можуть заволодіти вашою SIM -картою і вашим номером відповідно? Тут є два варіанти: викрадення смартфона або ж клонування SIM – карти. Зазвичай, шахраї вибирають другий спосіб, тому сьогодні розповімо, як вберегтися від шахрайства з перевипуском SIM-карт.

Найперше варто розуміти, що клонувати SIM-карту не так просто, як здається на словах. Найперше, шахраям необхідно знати, що на вашому банківському рахунку знаходиться достатньо коштів, що знати заради чого вони ризикують. Якщо ж вони, якимось чином, знають про ваш баланс (навіть приблизний), вони починають збирати всю необхідну інформацію про потенційну жертву. Найперше, що їм необхідно для перевипуску SIM-карти, це копії паспорта жертви. Маючи копії, вони можуть оформити довіреність, з якою йдуть в салон стільникового зв'язку і перевипускають SIM-карту. Досить часто вони отримують жадане та отримують вашу SIM- карту.

В чому небезпека такого клонування SIM-карти?

Найбільшою небезпекою є те, що вони зможуть отримувати секретні смс від банку, до яких відносяться підтвердження аутентифікації для входу в онлайн-банкінг, підтвердження платежів і тому подібне. В той же час, ваша SIM – карта буде неактивна і ніякі смс вам вже не будуть приходити.

Як вберегти себе від клонування SIM-карти?

Найперше варто розуміти, що ймовірність того, що вашу SIM-карту клонують надзвичайно мала. В більшості випадків, шахраїв цікавлять ті люди, статки яких варті таких маніпуляцій. Повертаємося до захисту від перевипуску.

Рекомендується відвідати найближчий салон стільникового зв'язку і заборонити перевипуск вашої SIM-карти по довіреності та в інших салонах зв’язку. Тобто, перевипустити SIM-карту зможете тільки ви особисто і тільки в салоні, який розміщений неподалік від вас.

Також рекомендується використовувати одну SIM- карту для спілкувань і соцмереж, а іншу використовувати для мобільного банку. Крім цього, номер для онлайн-банку не рекомендується розголошувати та використовувати в інших цілях, окрім операцій з банком.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version