Home Новини сучасних технологій Названо основні правила для захисту ваших акаунтів

Названо основні правила для захисту ваших акаунтів

0

В 21 столітті, в період, коли всі активно почали користуватися соціальними мережами, месенджерами, різноманітними порталами та електронними коштами, виникла проблема в збереженні конфіденційності. Хакери та інші зловмисники використовують різні методи для отримання конфіденційної інформації і найпоширеніший – злом акаунтів в соціальних мережах та інших, перерахованих вище ресурсах. Для того, щоб вберегти вас від потенційного розповсюдження особистих даних, зараз буде названо основні правила для захисту ваших акаунтів.

  • Використовуємо різні паролі для різних акаунтів

Найчастіше, зловмисники отримавши доступ до одного із ваших акаунтів, намагаються ввійти і в інші, скориставшись тими ж даними, які підійшли для першого.

Для прикладу, отримавши доступ до Gmail, зловмисники перевірять відомий пароль і на Facebook. Повірте, вони будуть неймовірно щасливі, якщо пароль підійде.

Щоб уникнути цього, при реєстрації на ресурсах, використовуйте різні паролі і різної складності.

  • Використовуємо складні паролі

Як ми писали вище, паролі необхідно використовувати різні і складні. Для створення ідеального пароля не потрібно вигадувати нічого особливого, варто тільки використати латинські символи (близько п'яти), декілька цифр і ще декілька спеціальних символів. Сумарно, якщо ваш пароль складається із 10 символів і вміщує в собі все, що ми перерахували вище, його можна назвати складним.

  • Використовуйте двофакторну аутентифікацію

Ще один спосіб захистити свої акаунти - використання двофакторної аутентифікації під час входу на ресурс. Зазвичай, на всіх більш-менш великих ресурсах, використовується такий спосіб авторизації на сайті, достатньо прикріпити свій номер телефону та отримувати підтверджувальні смс для входу. Хакери рідше намагаються отримати доступ до акаунтів з таким типом авторизації.

  • Не використовуйте чужі пристрої для входу в акаунти

Дане правило актуальне як для чужих ПК, ноутбуків і планшетів, так і смартфонів. Не беріть за звичку користуватися чужими пристроями для входу в соціальні мережі, месенджери або ж інші ресурси, де зберігається ваша конфіденційна інформація.

У випадку, якщо виникла необхідність в такому, то скористайтеся вкладкою Інкогніто в браузері і відмовтеся від зберігання даних для входу на тому пристрої.

Ми перерахували тільки правила, для збереження цілісності ваших акаунтів, але дотримуючись їх, ви зможете суттєво підняти рівень безпеки ваших особистих даних.

Також нещодавно стало відомо, що тисячі облікових записів веб-камер виставлені в Інтернеті.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version