Home Новини сучасних технологій Відомо, як дізнатися, хто брав ваш телефон

Відомо, як дізнатися, хто брав ваш телефон

0

Час від часу ми залишаємо телефон без нагляду, коли нам потрібно кудись терміново відлучитися або банально забуваємо свій гаджет, який може стати не тільки наживою для злодіїв, але й джерелом цікавої особистої інформації для сторонніх очей. Кожен погодиться з тим, що приємного мало в тому, що сторонні люди, взявши до рук Ваш смартфон можуть заволодіти особистими даними: фотографіями, відео, соціальними мережами, повідомленнями, історією браузера, тощо. Тому в даній статті ми хочемо Вам презентувати мобільний додаток, який допоможе захистити мобільний телефон чи планшет від несанкціонованого втручання. Цей додаток є загальнодоступним та простим у використанні.

«Хто брав мій телефон?» «Who touched my phone?» або WTMP). Саме таку назву має програма, яка дає можливість дізнатися, хто брав до рук Ваш телефон і що там шукав.

WTMP - це безкоштовний додаток, який можна завантажити в Google Play. Відстеження маніпуляцій з смартфоном в той момент, коли власник активував програму-захист, залишивши телефон заблокованим - це основне завдання додатку! В той момент, коли стороння людина почне роботу з телефоном, WTMP активовує ряд функцій:

  • фіксацію спроби розблокування телефону або вдале розблоковування телефону іншою особою;
  • відстеження програм і файлів при їх відкритті іншою особою;
  • автоматична фотофіксація «злодія», яку здійснює фронтальна камера, щоб власник міг побачити, хто користувався його телефоном;

формування звіту, де вказано час, коли телефоном користувалися, фото та список додатків, якими користувалися на момент злому. Хитрістю додатку є те, що сам «зломщик» не здогадається, що всі його дії були записані програмою-захистом WTMP, тому що вона ніяк себе не видає, окрім напису «Захист включено», хоча і його можна відключити. Для того, щоб активувати програму «Хто брав мій телефон?» потрібно виконати прості дії: натиснути на кнопку в самому додатку і він запрацює одразу, як власних заблокує телефон.

Аналогічно, щоб відключити захист потрібно натиснути на ту ж кнопку «Включення/Виключення». Абревіатура WTMP маскує додаток між іншими програмами, що встановлені на пристрої. Також на саму програму можна встановити пароль для того, щоб зменшити шанси злому.

Також нещодавно стало відомо, чи справді потрібно очищати історію викликів і SMS в смартфоні.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version