Home Новини сучасних технологій Названо основні причини, чому краще не користуватися Facebook Messenger

Названо основні причини, чому краще не користуватися Facebook Messenger

0

Facebook Messenger, як і WhatsApp, відносяться до однієї компанії Facebook. Цей додаток один з найбільш популярних. Але чому ж ним краще не користуватись взагалі? Зараз спробуємо з цим розібратися, та буде названо основні причини, чому краще не користуватися Facebook Messenger .

В першу чергу поговоримо про безпеку. Скажімо прямо, Facebook Messenger не сама надійна платформа для спілкування. Конфіденційність тут не на вищому рівні. Представники Facebook обіцяли зробити зашифровані повідомлення, але на розмовах це все закінчувалось. В мережі шириться інформація, що є причини чому не хочуть запроваджувати цю функцію, одна з них полягає в тому, що контролювати мережу повністю не вийде, тому і не буде шифруватись інформація.

Також є дослідження від Tommy Mysk і Talaj Haj Bakry, яке доводить, що краще не користуватись даним месенджером, а про завантаження файлів, світлин, документів потрібно взагалі забути. Саме вони помітили, що дані, які були завантажені користувачами, з'являлись на серверах самого Facebook. Інформація про те, що у Facebook Messenger читають ваші повідомлення і слухають голосові абсолютно сторонні люди, не нова, тому і говорити про це немає сенсу довго.

Що ж робити і чим користуватись? Це, звісно, діло кожного, але наша порада скачати такі додатки, як Signal або Telegram. Тут ви будете більш захищені від вторгнення чужих людей. Програми перевірені роками і великою кількістю користувачів.

Звісно, ця стаття не може закликати всіх людей відмовитись від Facebook Messenger, але задуматись точно змусить. Якщо ви все таки вирішили залишити цей додаток на телефоні, то знайте, що цим ви надали повний доступ на усі дані у ньому.

Також нещодавно стало відомо, що Facebook почне обмежувати користувачам доступ до Instagram.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version