Home Новини сучасних технологій Названо основні способи злому вашого мобільного банкінгу

Названо основні способи злому вашого мобільного банкінгу

0

Ми не раз згадували про можливі шахрайські дії із вашою банківською картою. Сьогодні ми розглянемо основні способи злому вашого мобільного банкінгу (та й інших програм) та як захистити себе та свої кошти. Зразу хочемо зазначити, що це ніяк не інструкція до дій, а лише інформація, яка допоможе вам вчасно зреагувати на проблему.

Перший метод, який фахівці вважають одним із найскладніших для злому, це рівень безпеки вашого смартфона. Тут мова йде про оновлення програмного забезпечення, а особливо оновлення безпеки. До прикладу, смартфон із операційною системою Android оновлений нижче 10 версії, є одним із найлегших шляхів для злому. Уже оновлення після 10 версії отримали зовсім інший підхід до безпеки. Якщо на такий смартфон надійде шкідливе посилання, ви можете і не помітити, що ваш телефон пошкоджено. Навіть враховуючи те, що мобільний банкінг отримує оновлення в напрямку безпеки і від банківських установ, досвідчені шахраї все ж з легкістю зможуть зламати додаток та привласнити ваші дані.

Щоб уникнути такої ситуації та убезпечити себе, ніколи не переходьте на невідомі підозрілі вам силки, навіть якщо вони надійшли вам від знайомої людини. Додатки завантажуйте лише із офіційних магазинів, а також можете встановити одну із представлених на ринку антивірусних програм.

Другий спосіб якраз і стосується завантаження програм із невідомих джерел, скажемо так, із першої знайденої в гуглі силки. Ви навіть не помітите, що з вашим пристроєм щось не так та скільки часу стороння особа отримує з вашого пристрою конфіденційну інформацію. Як уникнути такої ситуації тут звісно зрозуміло зразу. Не перестанемо повторювати – завантажуйте додатки та програми лише з перевірених джерел та офіційних магазинів.

Третій спосіб шахрайства також можна зустріти досить часто. І стосується він перевипуску SIM-карти. Відрізняється даний спосіб від інших тим, що зловмисник заздалегідь знає, чий мобільний банкінг він зламує. В даній схемі замішаний не лише шахрай, а й присутній один із співробітників салону мобільного зв’язку. Вони разом з легкістю перевипускають картку за підробленою довіреністю і отримують доступ до всіх ваших облікових записів. Захиститись від такого типу злому досить просто. Найперше використовуйте пароль для SIM-карти, а також у мобільному салоні запросіть заборону на перевипуск SIM-карти за дорученням.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version