Home Новини сучасних технологій Названо основні відмінності між Windows 10 та Windows 11

Названо основні відмінності між Windows 10 та Windows 11

0

Вже всі чули про вихід нової версії ОС Windows 11, також багато хто чув про її недоліки та недопрацювання. Насправді, десь так воно і є, але це не проблема, бо вона тільки недавно вийшла, якщо почекати трохи часу, то всі нюанси будуть усунуті та виправлені. Незважаючи на велику кількість критики в бік Windows 11, ми вирішили розповісти про переваги даної операційної системи, а порівнювати будемо із вже звичною Windows 10.

Розпочнемо із інтерфейсу. Враховуючи, що попередні версії вже мають недостатньо сучасний вигляд, розробники вирішили всі свої нові ідеї втілити в Windows 11 і змінити багато моментів. Ось наприклад, кнопка "Пуск" вже знаходиться по середині, а не зліва як раніше. До цього треба звикнути, але виглядає гарно. Окрім того, самі функції цієї кнопки стали кращі та корисніші. Цікаво те, що віджети в цій версії можна підлаштовувати під себе і свої бажання. Ну чим не перевага?

Цікаво: Кошик Windows. Які він має можливості та що треба про нього знати

Далі поговоримо про продуктивність. Дана версія ОС буде зручна тим, хто постійно працює за ПК та використовує багато програм. Вони будуть працювати швидше та краще, одночасно ОС буде забирати ресурси з тих програм, які зараз не потрібно і перенаправляти їх на ті, що використовуються. Та і в загальному Windows 11 менше ресурсозатратний, ніж попередня його версія. Щодо магазину Microsoft Store - він стане більш популярний, ніж раніше. Його теж не залишили без уваги та виправили недоліки.

Наступний плюс - вимоги до системи. Хтось скаже, що це недолік, але питання спірне. Якщо у вас не дуже швидкий комп'ютер, то ви не встановите Windows 11, просто вимоги не дадуть це зробити. Але з іншої сторони, для чого вам така нова ОС, адже і сам ПК не зможе нормально працювати. Windows 11 призначений для більш-менш потужних моделей. Це однозначно перевага, адже чим менше пристроїв користуються, тим краща робота та більша підтримка.

Безсумнівним плюсом є безпека даної версії. Розробники потурбувались, щоб користувачі ще менше боялись різних атак хакерів. Для цього вимогою є наявність криптопроцесора ТРМ 2.0. Він є на усіх сучасних моделях з хорошою материнською платою. Чудово, що про такі речі дійсно потурбувались розробники, адже для користувачів важливо, щоб їх дані були в безпеці.

Ну і остання на сьогодні перевага - додатки Android. Тепер, щоб їх запустити, не потрібно додаткових маніпуляцій та встановлення програм. В Windows 11 з цим проблем не виникне ніяких.

Варто знати: Названо функції, які виконує безпечний режим Windows

Отож, мінуси в Windows 11 також є, про них постійно говорять, але над ними так само постійно і працюють. Зрозумійте, ця версія створена для сучасних швидких ноутбуків та комп'ютерів. Якщо у вас старий пристрій, то не думайте її встановлювати. Ви відразу побачите зміни в роботі ПК не в кращу сторону.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version