Home Новини сучасних технологій Українцям розповіли, як відновити Viber після видалення та чи можна відновити історію...

Українцям розповіли, як відновити Viber після видалення та чи можна відновити історію переписки

0

Viber – є дуже актуальним та популярним месенджером сьогодні. Його функції не обмежуються лише спілкуванням вже і зараз. Багато хто обмінюється корисною інформацією, яка зберігається в переписці, та при необхідності використовується. Тому випадкове видалення вайберу та знищення історії переписок для багатьох користувачів є небажаним. Що ж робити, якщо це все таки сталося? Чи існують шляхи відновлення історії чатів?

В цій статті ми дамо Вам відповіді на ці запитання, поділивши її на дві частини. В першій опишемо покрокову інструкцію щодо відновлення втраченого додатку Viber на Вашому смартфоні, або комп’ютері, а в другій частині пояснимо, чи можна відновити історію переписок і що потрібно для цього зробити.

Цікаво: Українцям розповіли, як поміняти номер у месенджері Viber і не втратити листування.

Відновлення Viber

Причини, чому зникла програма на смартфоні, є різні. Це і випадкове видалення, і примусове, - наприклад, коли зовсім не вистачає пам’яті і телефон просто «глючить». Користувач може не знати як очистити пам'ять свого пристрою і через безвихідь починає хаотично видаляти всі додатки зі смартфона. Також існують збої в роботі операційної системи, втрата телефона, тощо. Всі випадки ми описувати не станемо. Перейдемо до конкретики. Ось що необхідно зробити, щоб додаток Viber знову з'явився на пристрої:

Для смартфона:

  • Зайдіть у магазини додатків - Play Market для смартфонів на Android та App Store для iPhone, знайдіть Viber та натисніть «Встановити».
  • Після завантаження додатку на смартфон, увійдіть у нього.
  • Програма видасть запрос на Ваш номер телефону – пропишіть той номер, на який і був раніше встановлений Viber.
  • Далі програма задасть питання – Чи дозволяєте Ви додатку доступ до контактів – натисніть «Дозволити».
  • Слідуюче запитання – Чи дозволяєте Ви додатку дзвонити та управляти дзвінками – натисніть «Дозволити».
  • Далі вводимо пароль (якщо він був встановлений на раніше видалений Viber). Якщо раптом Ви забули пароль, то є можливість його відновити, натиснувши на «Забули пароль», далі «Відновити пароль», а тоді «Отримати sms-повідомлення з кодом або, отримавши дзвінок».
  • Після цього Ви отримаєте ще одне запитання від додатку про Ваш вік – чи вже виповнилося Вам 16 років, чи ні.
  • Останнім кроком буде отримання сповіщення програми у вигляді так само sms чи дзвінка.
  • На цьому процедура відновлення Viber буде завершена і Ви отримаєте доступ до Вашого профілю.

Цікаво: Названо функції месенджера Viber, які стануть в нагоді подорожуючим.

Для комп’ютера чи ноутбука

Відразу Вас повідомимо, що Ваш профіль у Viber у комп'ютері чи ноутбуці буде працювати лише при наявності працюючого додатку у смартфоні. Тобто, в будь-якому випадку, першим кроком все ж таки буде відновлення програми у смартфоні, а лише після цього можна відновити та синхронізувати її на комп’ютері.

Якщо у Вас видалена програма Viber з ПК, то встановіть її повторно через Google Play в Інтернеті. Після цього, потрібно зайти одночасно в додаток на комп’ютері та смартфоні. Після цього у смартфоні натиснути «Запросити QR-код», він відразу з’явиться у додатку на ПК, та сканувати його смартфоном. Все, програми на обох пристроях абсолютно однакові, Ваш профіль синхронізований.

Якщо програма Viber залишилась на ПК, а зникла по якійсь причині лише зі смартфона, то вона сама по собі на комп’ютері працювати не буде. Тому потрібно спочатку відновити версію для смартфона, а тоді так само за допомогою QR-коду відновити роботу Viber на ПК чи ноутбуці.

Як Ви зрозуміли, первинною і основною в будь-якому випадку є програма, яка прив’язана до номера телефону, тобто на смартфоні. Звідси і випливає відповідь на наступне запитання, яке можуть задати користувачі – чи можна відновити Viber до старого номера телефону, яким давно не користуєшся. Відповідь проста – для того, щоб встановити додаток на старий номер телефону, необхідно мати доступ до цього номера. Якщо доступу Ви більше не маєте, то і Viber встановити на нього не вдасться. І якщо Ви мали колись по цьому номеру профіль у додатку, а потім втратили його, то відновити без доступу до номера так само не вдасться.

Ще одне запитання, яким часто цікавляться користувачі, таке – якщо у мене вкрали, або я загубив смартфон разом із SIM-картою, то чи є можливість відновлення мого профілю Viber? Для доступу до Вашого профілю в додатку, Вам необхідно спочатку відновити Ваш доступ до SIM-карти. Отримавши дублікат картки, та вставивши її у новий смартфон, Ви так само уже на новому пристрої скачуєте додаток Viber з магазину додатків і, пройшовши усю процедуру, отримуєте доступ до Вашого профілю Viber.

Цікаво: Відомо, як вирішити проблему, коли Вас взагалі не чують, або погано чують у месенджері Viber.

Відновлення переписки, контактів, фото у Viber

Усі переписки, контакти, фото, повідомлення у Viber підлягають відновленню лише при наявності резервної копії. Тобто, якщо Ви збираєтесь по якійсь причині тимчасово видалити додаток з Вашого смартфону та відновити його згодом, то спочатку створіть резервну копію. В інакшому разі, саму програму Ви відновите і список контактів з Вашого смартфону потрапить у Viber також, а от Ваші переписки, контакти, які записані тільки у Viber, зникнуть назавжди. Якщо інформація, яка збережена у Viber, є важливою для Вас, то радимо подбати про неї заздалегідь.

Ось простий покроковий алгоритм дій, який допоможе Вам зберегти усе, що є цінного у Viber:

- Заходимо у додаток, у розділ «Додатково».

- Далі обираємо «Налаштування».

- У ньому заходимо у «Обліковий запис».

- Знаходите розділ «Резервна копія Viber», в якому обираєте створити резервну копію прямо зараз.

Ці всі дії Ви можете зробити перед самим видаленням програми, аби потім все назад повернути – і переписку, і контакти, і все, що було у Viber перед видаленням.

Якщо Ви переживаєте, що з Вашим смартфоном щось може статися погане, та Ви втратите при цьому ще й багато чого цінного з Viber, то пропонуємо Вам робити періодичне резервне копіювання даних. Ви навіть можете обрати автоматичний графік резервного копіювання та налаштувати його періодичність самостійно у додатку – копія створюватиметься або кожен день, або раз на тиждень, або раз на місяць. При бажанні, якщо Вам не суттєва втрата даних, функцію резервного копіювання Viber можна відключити.

Тепер опишемо як відбуватиметься процес відновлення даних після того, як Ви створили резервну копію та видалили додаток Viber з Вашого смартфону.

Ну, по-перше, Ви відновите додаток, скачавши його з магазину додатків на смартфоні та пройшовши усю процедуру відновлення – так, як ми описували в першій частині статті. А далі, програма задасть Вам запитання – «Чи відновити історію переписки?». Отримавши стверджувальну відповідь, додаток запустить відновлювальний процес і Ви отримаєте точну копію Вашого профілю Viber зі всіма діалогами – все, як було до видалення.

Цікаво: WhatsApp та Viber: як правильно читаються назви месенджерів.

Висновок. Отже, хочемо ще раз наголосити для тих, хто неуважно прочитав другу частину нашої статті – відновлення усіх переписок, чатів, повідомлень, фото, контактів Viber після видалення програми можливе лише за наявності резервної копії, яка була створена завчасно. В іншому разі усі діалоги будуть втрачені.

Цікаво: Відомо, як користуватися месенджером Viber без плати за інтернет.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version