Home Новини сучасних технологій WhatsApp та Viber: як правильно читаються назви месенджерів

WhatsApp та Viber: як правильно читаються назви месенджерів

0

Мало хто в сучасному світі використовує звичайні СМС повідомлення для спілкування. Набагато зручніше користуватись додатками-месенджерами. Їх існує зараз досить багато, кожен обирає той, який найзручніший в використанні. Сьогодні ми розповімо про Viber та WhatsApp, але не про їх функції, а про походження назви.

Програма Viber була створена людьми із Білорусі та Ізраїлю. Вона дуже популярна на даний момент, нею користуються для спілкування, відеодзвінків, а також для роботи. Багато кого цікавить назва, звідки пішла і що означає. Насправді все дуже просто. Назва "Viber" не має взагалі ніякого значення. Один з розробників додатку мав домен, який ніде не використовувався, і виглядав він так viber.com. Було вирішено такою і залишити назву.

Цікаво: Який месенджер є кращим – Viber чи WhatsApp?


Є користувачі, які говорять "вібер", а є, які називають "вайбер". Як правильно? Взагалі, згідно правил англійської мови, буква "і" читається як "ай", але що стосується власних назв, то там існують винятки. Правильно говорити "вайбер", але якщо ви називаєте по-іншому, то це також не буде помилкою.

Додаток WhatsApp навпаки має значення. Його назва пішла від виразу "What's up?". Вона має різні значення: як справи?; Вітаю; Що сталось?


Щодо вимови, то тут думки різні. Частинка App в назві пішла від слова application, тому додаток можна називати "уотсеп". Але враховуючи походження самої назви, потрібно вимовляти як "уотсап".

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version