Реклама

Названо ознаки того, що ваш смартфон “прослуховується”

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

У наш час є дуже багато шкідливого програмного забезпечення, а особливо вірусів-шпигунів. В цій статті ми розберемо, як дізнатися, що ваш телефон заражений і прослуховується.

Багато тих, хто користується смартфонами, бояться за свою інформацію. Деякі на стільки параноїки, що навіть косо дивляться в бік звичайних додатків. Не зрозуміло, що змусило таких людей це робити. Вони завжди думають, що їх прослуховують, а приватні дані передаються третім особам. А як же зрозуміти, чи вас прослуховують?
На сьогоднішній день існує багато причин, які можуть означати, що ваш смартфон заражений. Але давайте спочатку поговоримо про способи прослуховування.

Цікаво: Відомо, як захистити свої фото на iPhone від сканування компанією Apple.

Перший – це жучки. Такий вид стеження дуже дорогий і на нього натрапляють дуже рідко, тому перейдемо відразу до другого.
Другий – це стеження через програми на смартфоні. Це дуже популярний спосіб серед зловмисників. Такий вірус-шпигун може потрапити дуже легко на ваш пристрій. Наприклад, вам може прийти повідомлення на пошту або СМС, в якому буде текст і посилання на якийсь сайт. Може бути написане по типу “Перейдіть за посиланням та виграйте мільйон”. Уявіть, є люди, що вірять в це і переходять. Після цього вони потрапляють на сайт з якого все тільки починається. На ваш смартфон миттєво попадає небезпечне програмне забезпечення. Так, це може бути щось просте, а може і вірус-шпигун. Відразу після попадання на телефон, він починає зберігати і передавати вашу інформацію зловмисникам.

Давайте тепер розберемося, що може відбуватися з вашим телефоном.

  • Додатки і не тільки, самі по собі починають вмикатися. Наприклад: відкривається камера, робляться фото або відео, поява записів у диктофоні.
  • Телефон живе своїм життям.
    Так, таке дійсно буває. Якщо ви побачили, що ваш смартфон відкриває соціальні мережі, налаштування, ігри, додатки, змінюються шпалери і так далі, то негайно установіть антивірус (якщо його не було) і перевірте телефон на віруси. Це треба зробити дуже швидко, тому що шахраї можуть прочитати вашу приватну переписку, перевести кошти з картки та багато іншого.

  • Мобільний інтернет швидко витрачається.

    Якщо у вас різко почали пропадати мегабайти інтернету, то це теж може бути вірус-шпигун. Ви можете відразу перевірити телефон на небезпечне програмне забезпечення. Зникнення мобільного інтернету – це ще не причина для паніки. Ви могли просто забути відключитися від нього, при наявності Wi-Fi, і весь час використовували мобільний, тим самим витрачаючи всі мегабайти.
  • Помітні лаги і телефон зависає.

    Може бути таке, що спочатку у вашого смартфона погіршиться автономність, а потім він зовсім почне зависати. Таке явище можна спостерігати, коли він дуже навантажений, тому варто перевірити його на віруси. Якщо ніякої сильної активності і вірусів немає, то ваш пристрій просто застарів. Він вже не витримує ті процеси, що потрібно для нормальної роботи смартфона. Так що варто задуматися про покупку нового.
  • Телефон швидше розряджається.

    Якщо ваш смартфон почав дуже швидко розряджатися, то слід спочатку перевірити його на небезпечне програмне забезпечення. Якщо ж його не було виявлено, то це знову означає те, що ваш телефон застарів, а точніше батарея. Акумулятори не вічні, з часом вони втрачають свій об’єм і якість. Такий процес називають деградуванням батареї. Він відбувається завжди, але дуже довго. Коли ви починаєте неправильно користуватися телефоном, то цей процес прискорюється.

Цікаво: Названо основні правила для захисту ваших акаунтів.

Давайте підведемо підсумки.
Ще на початку ми розповіли вам про два способи прослуховування. На перший натрапити дуже складно, тому що для цього треба великі кошти. Тим більше, якщо ви звичайна не публічна людина, то шахраям немає сенсу за вами стежити таким чином, бо на це вони витратять багато грошей і не отримають вигоди для себе. Та і хто буде в наш час стежити через жучки, якщо є інші менш затратні способи.

Другий же спосіб досить популярний, але майже у всіх випадках використовується на велику кількість людей. Автори цих вірусів-шпигунів не хочуть збирати всю інформацію, їм потрібна тільки банківська. Вони хочуть отримати доступ до вашої картки і перевести ваші кошти собі. На такий спосіб натрапити вже більше шансів, тому будьте обережні і не переходьте за підозрілими посиланнями.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

FCC розкриває новий телефон Realme з номером моделі RMX2151

На сайті сертифікації FCC помічений невідомий телефон Realme. А це означає, що FCC розкриває нам ще один новий телефон...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -