Реклама

Відомо, як захистити свої фото на iPhone від сканування компанією Apple

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Компанія Apple нещодавно вирішила співпрацювати зі спецслужбами, щоб убезпечити дітей від насилля. Задля цього вони будуть сканувати та аналізувати фото користувачів iPhone, на виявлення відповідного забороненого контенту. Далі виявлені факти та власники цього контенту будуть передаватися спецслужбам для подальшого розгляду.

Всі ці дії компанії йдуть врозріз її політики, яка завжди захищала приватність своїх користувачів. Али часи змінюються і вимоги до безпеки теж.

Багато хто вважає, що це тільки перший крок у проникнення в приватне життя користувачів. Як сказав Едвард Сноуден – нічого не завадить Apple в майбутньому розширити межі стеження за своїми користувачами. Компанія, в співпраці зі спецслужбами, підуть і далі.

Цікаво: Названо способи збереження часу автономної роботи iPhone.

Звичайно, мало хто захоче, щоб стороння людина розглядала його фото, навіть якщо в них немає нічого забороненого. Це є, як мінімум, грубим посяганням на особистий простір людини. Аби уберегти себе від несанкціонованого стеження, розглянемо, що можна зробити в цьому випадку. Про все по порядку.

Є такий вислів – обізнаний, значить захищений. Тому пропонуємо для початку звернутися до термінології та технологій. Це допоможе нам краще зрозуміти, що саме планує зробити Apple на практиці та як себе від цього захистити.

Фото насправді ніхто з фізичних осіб дивитися не буде. Наявність відповідного контенту будуть відслідковувати спеціальні алгоритми та нейромережі (штучний інтелект). Нейромережі - це штучні інтелектуальні системи, принцип роботи яких нагадує мозок людини.

Аналіз відбуватиметься строго на самому пристрої по принципу роботи Siri, тобто принципу роботи штучного інтелекту.
Планують почати сканувати та аналізувати фото після виходу iOS 15, це приблизно в кінці року.

Цікаво: Названо дивні товари компанії Apple, які мало кому потрібні.

Поки що Apple планує аналізувати фото тільки користувачів зі Сполучених Штатів.

У телефоні буде така функція, скориставшись якою, користувач заборонить аналізувати його фото.

Для того, аби убезпечити свої фото від сканування, розберемо в деталях, які саме фото планує Apple аналізувати в майбутньому. Хоча нейромережі перевірятимуть фото тільки на пристроях користувачів, під перевірку підпадатимуть лише фото, які знаходяться в «iCloud Фото». Ваш контент на телефоні ніхто не чіпатиме. Тобто, якщо ви нічого не зберігаєте у «Хмарі», то не буде що і перевіряти.

Якщо ж у Вас є фото, які зберігаються у «iCloud Фото», то краще попіклуватися про них завчасно, а не чекати, поки Apple почне перевіряти користувачів iPhone з інших країн, можливо, навіть не попередивши.

«iCloud Фото» - це сервіс, який відповідає за вигрузку та зберігання фото, синхронізацію їх між усіма Вашими пристроями. Цей сервіс входить у склад цілої служби «iCloud», яка забезпечує своїми сервісами зберігання різного роду інформації, резервних копій тощо. Оскільки, під аналіз підпадатимуть лише файли «iCloud Фото», то і відключати треба лише цей сервіс, аби ніхто не сканував Ваше фото.

Цікаво: Названо функції iPhone, які ігнорують більшість користувачів.

Після відключення цього сервісу, інші сервіси служби «iCloud» працюватимуть як і раніше. Збережені файли у «Хмарі» ніхто не чіпатиме, тому і відключати більше нічого не треба.
Відключати «iCloud Фото» треба в два етапи:

  • Спочатку перенести всі фото в інше сховище.
  • Далі відключити сам сервіс.

Спочатку треба вивантажити фото з сервісу у свій телефон. Це треба зробити обов’язково, бо, якщо Ви їх залишите в сервісі і видалите просто сам сервіс, то нейромережа Apple все рівно зможе їх просканувати. Для цього Ви заходите в сервіс «iCloud Фото», ставите відмітку на фото і скачуєте їх на iPhone. Потім усі фото в «Хмарі» видаляєте.

Цікаво: Сучасний командний центр на зап’ястку: переваги Apple Watch.

Збережені на телефоні фото, можуть там і залишатися в безпеці. Але вони забирають багато пам’яті телефону і обмежуються в доступі особисто для Вас. Щоб цього не робити, рекомендуємо скористатися схожим сервісом від розробника Google і зберігати фото там.

Сервіс «Google Фото» є аналогом «iCloud Фото». Він має безкоштовне сховище об’ємом пам’яті 15 ГБ і платне - обсягом 100 ГБ. В залежності від необхідності, Ви скачуєте або безкоштовний сервіс на телефон, або оформляєте підписку на платний ресурс. Скачавши та пройшовши авторизацію в «Google Фото», сміливо завантажуйте туди свої фото та користуйтеся всіма перевагами сервісу. Для більшої зручності користування, у функціях сервісу налаштуйте автозавантаження фото.

Виконавши всі попередні дії, переходьте до видалення самого сервісу «iCloud Фото». Для цього - в налаштуваннях нажимаєте на своє Ім’я, потім відкриваєте «iCloud» та вибираєте в ньому вкладку «Фото». В вікні, яке відкрилося, відключаєте відповідний пункт. Потім нажимаєте «Видалити з iPhone» і підтверджуєте цю дію. Не бійтеся цього робити, адже оригінали фото уже у Вас в телефоні.

Цікаво: Чим Apple задовільнить користувачів: нові iPhone 13.

Таким чином, після цих простих дій, Ви стали трохи більше захищеними від світових спецслужб. Хоча гарантії ні на що немає.

Поскільки для цих цілей буде задіяний найрозумніший на сьогоднішній день штучний інтелект, то не виключено, що його нейромережа здатна аналізувати фото навіть після видалення частини «Хмари». Будемо надіятися на краще.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Перша партія смартфонів iPhone 12 надійде до дистриб’юторів на початку жовтня

Хоча Apple ще не підтвердила дату запуску майбутніх моделей iPhone 12, повідомляється, що компанія проведе захід 13 жовтня. Напередодні...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -