Home Новини сучасних технологій Названо помилки українців, яких вони допускають при використанні банківських карт

Названо помилки українців, яких вони допускають при використанні банківських карт

0

Як ми вже повідомляли раніше, банківські карти та банківські перекази користуються неймовірною популярністю серед українців. Якби там не було, але велика кількість українців до цих пір не навчилися правильно, а головне безпечно, користуватися своїми банківськими картами. Зараз буде названо помилки українців, яких вони допускають при використанні банківських карт та методи, які допоможуть вберегти себе від шахраїв.

Напевно більшість із нас користується розрахунком в інтернеті. Найпершою помилкою тут можна назвати використання неліцензійного програмного забезпечення на комп’ютері або смартфоні. Якщо у випадку із смартфонами всі додатки завантажуються через Google Play, то на ПК часто використовуються програми сумнівної якості та ще й завантажені з таких же ресурсів. Не рекомендується використовувати такі програми на своєму ПК, оскільки вони можуть бути заражені вірусами, які можуть перехоплювати конфіденційну інформацію, яку ви вводите, бачите та читаєте на своєму ПК. Також рекомендується використовувати ліцензійні антивірусні програми, які хоч і не захищають на 100%, але захищають від більшості загроз.

Ще одна помилка, якої припускаються більшість власників банківських карт, це перекази за допомогою реквізитів своєї карти. Найбезпечніше здійснювати швидкі перекази за допомогою платіжних систем, так як там необхідно вказувати тільки свій номер телефону. Особливо не рекомендується передавати номер своєї банківської карти незнайомим людям, які повинні відправити вам переказ. Система швидких платежів з цим добре справляється.

Тепер стосовно банкоматів та терміналів. Найпоширеніша помилка, яка більше стосується молодого покоління, це введення секретного пін-коду в банкоматі або терміналі тоді, коли поряд хтось стоїть. В тих випадках, коли хтось стоїть надзвичайно близько до вас та існує ймовірність розсекречення вашого пін-коду, варто змінити банкомат на інший. Досить часто, шахраї таким чином дізнаються необхідній їм дані для зняття готівки з вашої карти.

Також варто не забувати, що шахраї досить часто встановлюють свої приховані камери біля банкоматів та терміналів, щоб дізнатися ваш пін-код. Найкращим захистом тут стане звичайне прикриття рукою процесу введення пін-коду.

І на кінець простенька рекомендація. Для покупок в інтернеті використовуйте віртуальні карти або ж додаткову фізичну карту, щоб не розсекречувати свою основну банківську карту, на якій будуть зберігатися всі ваші кошти. Потрібно щось оплатити, перевели необхідну суму і все.

Такі незначні рекомендації збережуть вашу банківську карту та рахунок від шахраїв.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version