Home Новини сучасних технологій Українські користувачі месенджера WhatsApp в черговій небезпеці

Українські користувачі месенджера WhatsApp в черговій небезпеці

0

Месенджер WhatsApp користується великою популярністю в Україні і поступається тільки Viber, і це навіть не дивлячись на всі його недоліки та нову політику конфіденційності. Цілком очевидно, що шахраї також знають про його популярність і всіма можливими способами намагаються використати це в своїх корисливих цілях. Сьогодні стало відомо, що вони відпрацьовують новий метод шахрайства, за допомогою якого можуть отримати доступ до вашого акаунту WhatsApp. Робиться це для того, щоб шантажувати, отримувати конфіденційну інформацію, отримати доступ до банківських даних і тому подібного.

Яким чином вони це роблять? За допомогою ваших знайомих вони отримують доступ до вашого акаунту і потім використовують його вже на своєму смартфоні. Для початку, на ваш смартфон приходить смс із секретним кодом від WhatsApp, а через деякий час вам пише знайомий із ваших контактів із проханням повідомити йому той секретний код. Попередньо, акаунт вашого знайомого вже також зламали і отримали повний контроль над ним.

У випадку, якщо ви повідомляєте цей секретний код, через деякий час ваш акаунт активовують на іншому смартфоні і ви втрачаєте до нього доступ. Потім шахраї вже використовують ваш акаунт в тих цілях, заради яких вони цим зайнялися.

Врятувати в такому випадку може тільки наявність двохфакторного захисту, в іншому випадку, шахраї можуть легко заволодіти вашим акаунтом, маючи тільки номер телефону та секретний код.

Найперше варто не забувати, що будь-які секретні коди, які приходять від WhatsApp (або від інших сервісів) не можна повідомляти стороннім людям, навіть якщо це ваші знайомі або родичі.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version