Home Новини сучасних технологій Названо програми, які несуть загрозу інформації на телефоні

Названо програми, які несуть загрозу інформації на телефоні

0

Всі, хто має смартфон, час від часу заходить в магазин додатків і завантажує все потрібне. А є і такі користувачі, котрі не знаходять потрібного на офіційних джерелах, тому звертаються до пошукових систем і скачують додатки там. Якщо в магазині додатків не можуть гарантувати повної безпеки, уявляєте що можна встановити напряму із Google? Сьогодні мова піде не про те, де потрібно брати програми, а про додатки, які явно шкодять даним людини.

Спочатку розберемось, як саме програми проникають в смартфон і крадуть конфіденційну інформацію. Справа в тому, що люди зазвичай самі винні і власноруч передають все потрібне в руки зловмисникам. Задумайтесь, як часто ви уважно читаєте спливаючі вікна після встановлення додатку? Ми думаємо, що дуже рідко. А от саме на тих сповіщеннях написано, який доступ хоче отримати програма.

Цікаво: Через Google Play поширюється небезпечний вірус, який викрадає кошти з банківських карт українців

В магазинах додатків можна завантажити ліхтарик, лічильник спалених калорій, будильник, редактор фото, гаманець для збереження карток лояльності та інші схожі програми. Справа в тому, що шахраї спеціально використовують такі додатки для збору інформації. Жоден користувач не подумає, що наприклад, будильник зможе зчитати паролі чи номера телефонів. Звісно зможе, якщо надати йому доступ до усього.

Отож, для того, щоб не стати жертвою обману, уважно дивіться де і що ви завантажуєте до себе на смартфон. А після встановлення читайте усі запити на доступ, адже буває, що додатку не потрібно те, що він хоче отримати. Шахраї не сидять на місці, а постійно вигадують способи нажитись на звичайних людях, для цього створюють різні схеми. Будьте уважні і вами ніхто не зможе скористатись.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version