Home Новини сучасних технологій Усе про WhatsApp, чого раніше ви могли не знати

Усе про WhatsApp, чого раніше ви могли не знати

0

З програмою WhatsApp знайомі майже усі власники смартфонів. Її функції зрозумілі – спілкування один з одним та передача файлів. В цій статті ми розповімо максимально детально про усі можливості WhatsApp, можливо дещо буде для когось абсолютно новим та корисним, тому читайте нижче.

Для початку поговоримо про стандартні функції, якими користуються усі. Люди завантажують собі WhatsApp для переписок, дзвінків, надсилання файлів (фото, відео). Дана платформа всі ці дії здійснює абсолютно безкоштовно. Вам не потрібно платити за скачування чи користування, чи тим більше спілкування. Це і є чудовою відмінністю від звичайних операторів зв'язку. Все, що потрібно для роботи програми, це мобільний інтернет або Wi-Fi.

Щодо дзвінків. Вони можуть бути аудіо та відео. Також є можливість говорити декільком людям одночасно, створюючи конференцію. Дана функція зручна для розмов між співробітниками або членами сім'ї, які знаходяться не разом.

Цікаво: В месенджері WhatsApp з’явиться функція, яка дозволить працювати у режимі «невидимки»

Переписка текстовими повідомленнями також може здійснюватись між двома особами або ж цілою групою. Часто компанії або друзі створюють такі чати для спільного спілкування. Це значно швидше, ніж писати одну і ту ж інформацію кожному окремо. В самому чаті можна змінювати тему, можна надсилати геолокацію, фото, відео, контакт і т.д.

WhatsApp працює абсолютно на всіх телефонах незалежно від операційної системи. Також кожен може його встановити на будь-який комп'ютер та ноутбук. Але врахуйте, що в такій версії не доступні дзвінки, всі інші функції збережені.

WhatsApp зберігає всі переписки, навіть можна включити автоматичне створення резервної копії раз в певний період. Буває, що переписка випадково видалилась, або ви придбали новий телефон, таким чином усі листування можна відновити в повному обсязі.

Усі контакти, які є на телефоні і мають WhatsApp автоматично будуть відображатись, не потрібно їх вносити в список. Також, в будь-який момент можна заблокувати небажаного абонента. У разі потреби пошуку конкретної інформації серед повідомлень, можна написати в пошуку ключове слово і програма знайде сама усе потрібне.

Варто знати: Відомо про нову пастку від зловмисників у месенджері WhatsApp

Статистика WhatsApp говорить, що більше як 2 млрд. людей зареєстровані у програмі. З них більше 1 млрд. ним користується щодня. Даний додаток розповсюджений по всьому світу (більше 180 країн). Він має своїх конкурентів, але все одно залишається на лідерських позиціях.

Враховуючи таку популярність, розробники просто зобов'язані піклуватись про безпеку своїх користувачів. І вони справляються з цим відмінно. Насправді, усі повідомлення, розмови та файли дуже надійно захищені. Доступ до інформації має лише дві людини, які між собою листуються. Навіть сам WhatsApp не має доступу, уявляєте? Весь секрет у наскрізному шифруванні, воно і забезпечує людей такою безпекою. Трохи нижчий захист в групових повідомленнях, але діло не в технологіях, а в великій кількості людей, що спілкуються. Велику роль грає і двофакторна автентифікація. Ніхто не зможе зайти на ваш обліковий запис без одноразового пароля надісланого на телефон власника.

Програма WhatsApp постійно змінюється, як і всі інші додатки. Поговоримо про це трохи детальніше. Нещодавно стала можлива функція статусу для окремої групи осіб. В налаштуваннях можна обрати хто бачить ваш статут. Це можуть бути усі користувачі, лише контакти з телефонної книги або вибрані контакти. Якщо вам потрібно обрати декілька людей, то цей список можна змінювати, зменшувати або поповнювати в будь-який момент.

Оновились можливості для дзвінків. Зараз можна одночасно говорити аж 8 людям, нагадаємо, що раніше дозволялось лише 4. Це оновлення стосується і відео-, і аудіо дзвінків. Якщо користувач говорить по телефону і йому хтось паралельно дзвонить на WhatsApp, то можна утримати перший виклик і відповісти в додатку. Це дуже зручно, адже не потрібно кожен раз передзвонювати.

Рекомендуємо прочитати: WhatsApp додає функцію керування реакцією на повідомлення

Не так давно, WhatsApp дозволив своїм користувачам використовувати програму відразу на 4 пристроях. При цьому прив'язка до смартфона не обов'язкова. Усі повідомлення та дані будуть відображатись на усіх девайсах. Якщо у вас пристрої з різними операційними системами, то з 2021 року стала доступна функція переносу даних між неоднаковими ОС.

Оновлення в листуванні. В WhatsApp можна ввімкнути зникаючі повідомлення. Це доступно вже давно, але оновився термін. Тепер можна увімкнути функцію на добу, тиждень і 90 днів. Вимкнути можна вручну в будь-який час. Голосові повідомлення тепер можна прослуховувати перед відправкою Це дає можливість виправити недоліки в разі потреби.

Ви ж знаєте, що фото можна редагувати в самому WhatsApp? Тепер це доступно і в комп'ютерній версії. До фото можна додати смайли, повернути його чи змінити. Функція економить час та робить листування цікавішим. Окрім цього, якщо вам хтось надіслав відео з інтернету/YouTube, або ж скинули посилання, то не обов'язково відразу на нього переходити. Достатньо зайти в переписку і побачити попередній перегляд.

В WhatsApp є і деякі недоліки. Хоча вони незначні, а дехто їх взагалі не помічає. В додатку не можна надсилати повідомлення людині, яка не зареєстрована в ньому. Звісно, можна відправити запрошення приєднатись до даного месенджера. Але чи кожен захоче? Є люди, яким програма не подобається, або ж вони спілкуються в інших.

Також декому не подобається, що є обмеження по розміру надісланих файлів. Не можна надсилати медіафайли (фото/відео) більше як 100 і 16 Мб.

Як бачите, мінуси не вагомі. Адже є великий плюс - безкоштовне спілкування. Оператори часто вимагають не малі гроші за дзвінки та повідомлення. Тут ж можна дзвонити по відео або аудіо абсолютно безкоштовно, переписуватись так само. Все, що витрачається, це інтернет. Але ж можна використовувати Wi-Fi і проблем жодних не виникне.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version