Home Новини сучасних технологій Названо прості способи захисту смартфону від хакерів

Названо прості способи захисту смартфону від хакерів

0

Безпека в наш час просто необхідна, особливо безпека вашого смартфона чи комп’ютера. Адже, уявіть, що ваші фото чи то дані, чи то навіть важливі документи, чи відео потрапили в руки шахраїв, не дуже приємна ситуація. Зараз дуже багато людей, майже 90% населення світу користується Android, хоча по безпеці його опереджає iOS. Але це не є великою різницею, адже варто лише перевіряти, що саме завантажуєте на телефон, та видаляти всі підозрілі програми.

Головне, щоб не потрапити до рук шкідливої програми, робіть завантаження тільки на відомих та перевірених сайтах. Одним з таких сайтів є Google Play store, він уважно стежить за кожною завантаженою програмою на його платформі.

Цікаво: Навіщо потрібен смартфон з додатковим захистом.

Не давайте дозвіл додатку на доступ до ваших даних, галереї чи ще будь-що. Тоді буде легко шахраям дістатися до вас, можна легко зламати програму, і будь-яка важлива інформація про вас може опинитися не в тих руках.

Обов'язково встановіть антивірусну програму. Антивірус на Android хоч і не гарантує 100% захисту, але все ж запропонує захист від більшості відомих вірусів.

Уникайте Wi-Fi в місцях, які вам не знайомі, чи просто на вулиці, адже це також є певна міра обережності. Користуйтеся тільки перевіреним і захищеним інтернетом, щоб ніхто не мав змоги перехопити важливі факти про вас.

Ще одним необхідним аспектом є постійне оновлення. За цим важливо спостерігати, адже шахраї можуть використовувати старі оновлення для своїх нечесних дій.

Якщо ваш смартфон викрали, чи ви його загубили, встановіть спеціальну програму, щоб в будь-який час заблокувати, чи вимкнути його, аби шахраї не могли ним скористатися.

Безпека безумовно основна складова нашого цифрового життя, будьте уважні до того, що ви робите, і все буде добре.

Також нещодавно українцям розповіли, як захистити себе від списання коштів через QR-код.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version