Home Новини сучасних технологій Названо причину, через яку не рекомендується передзвонювати на незнайомі номери

Названо причину, через яку не рекомендується передзвонювати на незнайомі номери

0

Всі ми бачимо на наших смартфонах пропущені дзвінки від незнайомих номерів. В більшості випадків, вам телефонували в робочих запитаннях, або ж з інших важливих установ. Практично у всіх випадках ми передзвонюємо, щоб дізнатися причину дзвінка. Зараз же буде названо причину, через яку не рекомендується передзвонювати на незнайомі номери.

В даному випадку, причиною, щоб не передзвонювати, є платні номери. Так, шахраї телефонують і кидають слухавку, мовчать і тому подібне, тільки щоб вас спонукати передзвонити до них. Далі вже в справу йде платний номер, вартість 1 хв розмови по якому коштує не мало.

Якщо ви передзвоните, то шахраї прикладуть максимум зусиль, щоб ваша розмова тривала максимально довго, оскільки їхній “заробіток” тримається на вашій розмові.

Головним недоліком цієї ситуації є те, що навіть якщо ви передзвоните на такий номер і втратите всі кошти з рахунку, заява в поліцію не допоможе повернути втрачені кошти і покарати шахраїв, оскільки ви особисто подзвонили на такий номер.

Щоб не потрапити в таку ситуацію, варто спочатку перевірити незнайомий номер і тільки потім приймати рішення: дзвонити або ні. Як перевірити такий номер? Найперше варто шукати в Гугл і якщо це шахрайський номер, то про нього буде достатньо інформації. Якщо інформації не знайшли ніякої, то тут є два варіанти — вам просто телефонував незнайомий абонент або ж в шахраїв новий номер (або підміна номера).

Також можливий варіант із спеціальними додатками для смартфона — визначниками номера. Якщо цей номер десь вже був помічений, додаток покаже про нього все, що відомо.

В будь-якому випадку, на незнайомі номери краще не передзвонювати. Якщо це дійсно важливий дзвінок, то вас попередньо можуть попередити (за допомогою месенджера, смс або іншими способами) або передзвонять ще декілька разів.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version