Home Новини сучасних технологій Названо причину, через яку українським мобільним операторам вигідно запускати 5G в Україні

Названо причину, через яку українським мобільним операторам вигідно запускати 5G в Україні

0

Якщо ви стежите за останніми новинами в світі технологій та комунікацій, то могли помітити, що новий стандарт зв’язку 5G досить стрімко поширюється в багатьох розвинених країнах. Також ви могли помітити, що зараз більшість виробників смартфонів, випускають нову продукцію з підтримкою 5G. Якщо виробники смартфонів, та стільникового обладнання отримують вигоду від введення та поширення 5G, то мобільні оператори ще більше від цього щасливі і з нетерпінням очікують на початок ери 5G в Україні. Зараз же, буде названо основну причину, через яку українським мобільним операторам вигідно запускати 5G в Україні.

Найперше, це те,що таким чином вони зможуть краще використовувати свій частотний ресурс, що позитивно вплине на якість та кількість послуг, які вони зможуть надавати абонентам. Крім цього, вони ще й зможуть залучити більшу кількість абонентів.

Все це, не найважливіші причини для радості операторів. На чому оператори мобільного зв’язку ще заробляють в Україні? На своїх офіційних салонах зв'язку, де продаються смартфони. Виручка провідних операторів, на продажі смартфонів не з малих, тому від офіційного початку поширення 5G, кількість проданих смартфонів стрімко зросте.

Уявіть собі, скільки власників старих смартфонів, з підтримкою 4G, захоче замінити їх, на нові з підтримкою 5G. Повірте, бажаючих буде достатньо. Особливо це буде помітно в тих містах, де буде запущено 5G.

На даний момент, ті смартфони, які підтримують 5G та вже доступні в Україні, коштують не менше 15 тис грн (середньобюджетні і вище), а більшість флагманських смартфонів взагалі дорожчі 20 тис грн. Додавати та множити не будемо, але ринок смартфонів очікує великий перезапуск і мобільні оператори на цьому зароблять не менше, ніж популярні інтернет-магазини.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version