Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Названо причину, чому секретний код CVV друкують прямо на банківській карті

Названо причину, чому секретний код CVV друкують прямо на банківській карті

0

Практично всі користувачі банківських карток звертали увагу на те, яка інформація на ній надрукована. Найперше, що кидається в очі, це номер банківської картки та термін її дії, які надруковані на лицьовій стороні, а ще секретний код CVV та місце для підпису власника картки – на зворотній стороні. Якщо з номером картки, терміном її дії та підписом власника все зрозуміло, то до секретного коду CVV є деякі запитання, серед яких найпопулярніше, це чому цей код друкують на картці, а не видають як пін-код, в конвертах або у смс-повідомленнях. Зараз же спробуємо дати відповідь на це запитання і буде названо причину, чому секретний код CVV друкують прямо на банківській карті.

Спочатку трохи тексту з історії з причин створення секретних кодів CVV2 та CVC2. Першими такі секретні коди запровадили в Mastercard (в 1997 році), а трохи пізніше (в 2001 році) й Visa додали цей код на свої банківські картки.

Причиною введення секретних кодів CVV або CVC стало те, що були створені перші інтернет-магазини, а з ними з'явилися й перші шахраї, які могли розплачуватися чужими картками, знаючи її номер, ім’я власника та дату її видачі. Шахраям полегшувало роботу ще й те, що тоді всі дані банківських карток зберігалися безпосередньо в інтернет-магазинах, а безпека таких магазинів тоді була далеко не того рівня, що зараз, тому отримати такі дані було досить просто. Від таких шахрайських дій страждали в першу чергу банки та інтернет-магазини, на яких подавали скарги і відповідно, вони були зобов'язані відшкодовувати всі втрачені кошти та додатково за моральні збитки.

Виходячи з цього, стає зрозумілим, що секретний код CVV або CVC було введено не для захисту власників банківської картки, а для захисту банківських установ та інтернет-магазинів. Також було введено правило платіжних систем, згідно якого, при оплаті в інтернет-магазинах, зберігалися всі дані карток, окрім секретно коду CVV або CVC.

Відповідно до цього, ймовірність потрапляння в мережу всіх даних банківської картки було зведено до нуля, а враховуючи те, що для оплати необхідно номер картки, термін її дії, секретний код CVV або CVC та ще, додатково, короткі смс підтвердження від банку, то ймовірність шахрайських дій було зведено до неймовірно низького рівня.

Поступово ми дійшли до того, чому ж секретний код CVV або CVC не видають в конвертах, як пін-код. Причина цього полягає в тому, що код CVV або CVC не призначений для підтвердження особи клієнта, а являється тільки одним із реквізитів банківської картки, а значить його можна наносити на банківську карту.

Крім цього, код CVV або CVC використовується тільки при онлайн-покупках, а при оплаті в звичайних магазинах, або знятті готівки, цей код взагалі непотрібен. Також варто згадати, що зараз для оплати покупок в інтернеті необхідно підтвердження з сторони банку у вигляді відправлених коротких смс, а значить знаючи всі дані банківської картки (включаючи CVV або CVC ) здійснити оплату буде складно.

Також нещодавно стало відомо, чому українці стирають CVV / CVC-код на банківській картці і чи потрібно це робити?

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version