Home Новини сучасних технологій Названо причини, через які роз’єм Type-C в смартфонах краще за microUSB

Названо причини, через які роз’єм Type-C в смартфонах краще за microUSB

0

Практично всі сучасні Android-смартфони отримали відносно новий роз’єм Type-C, який вважається досконалою версією традиційного microUSB, але більшість так і не знають про його основні відмінності та переваги. Скажемо зразу, якщо ви будете купляти новий смартфон, то дивіться в сторону того, який пропонує цей тип роз’єму. Щоб вам було легше повірити, зараз буде названо причини, через які роз’єм Type-C в смартфонах краще за microUSB.

Швидкість зарядки

Напевно першою і найбільшою перевагою роз'єму Type-C є швидкість заряджання смартфона, а вона відбувається в рази швидше, ніж за допомогою microUSB. Для прикладу, Type-C 3.1 здатен заряджати смартфони з потужністю 120 Вт, що дійсно вражаюче. Також варто не забувати, що зараз навіть середньобюджетні смартфони отримали підтримку швидкої зарядки і в найближчий час, всі смартфони зможуть заряджатись максимально швидко (до 1 год).

Практичність

Ще одною важливою особливість Type-C є його практичність у використанні. Ситуація знайома до болі, коли в темряві необхідно під'єднати смартфон до зарядного пристрою. Скільки разів не змінювати верх-низ, правильно підключити не виходить. Роз'єм Type-C вирішує цю проблему і тому підключення до зарядки стає набагато простішим та швидшим.

Передача звуку

Завдяки новому роз'єму Type-C, виробникам смартфонів вже нема потреби оснащувати пристрої роз'ємом 3,5мм, оскільки через Type-C можна відтворювати звук, тобто можна підключати навушники. Перевагою в даному випадку є те, що смартфони можуть отримати кращий захист від вологи та пилу, а ще бути більш компактними. Навіть якщо у вас відсутні навушники з Type-C, ви завжди можете використовувати Bluetooth.

Швидкість передачі даних

Напевно це також одна з найбільших переваг Type-C, оскільки швидкість передачі даних складає близкьо 10 Гбіт/c. Завдяки такій шаленій швидкості, ви можете з свого смартфона виводити на зовнішній монітор картинку в якості 4K. Якщо детальніше, то Type-C 2.0 - до 480 Мбіт/c, а Type-C 3.0 має максималку 5 Гбіт/c.

Підключення аксесуарів

Ще одною особливістю Type-C є те, що його можна використовувати й для підключення зовнішньої периферії, док-станцій і тому подібного.
Ми назвали тільки основні переваги Type-C над microUSB і радимо в подальшому використовувати пристрої саме з таким роз'ємом.

Також нещодавно експерти розказали, чи можна використовувати смартфон під час заряджання.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version