Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Названо причини, чому банківські картки мають обмежений термін дії

Названо причини, чому банківські картки мають обмежений термін дії

0

Практично всі власники банківських карток стикаються з стандартною процедурою її перевипуску. В даному випадку не йде мова про ті ситуації, коли карту було втрачено, або з нею щось сталося, а про ті, коли в банківської картки закінчився термін придатності. Якщо вам цікаво, для чого взагалі пластику термін дії, то зараз буде названо причини, чому банківські картки мають обмежений термін дії. Також варто нагадати, що більшість банківських карток випускаються на термін від 3 до 5 років, але найпоширеніший термін дії 4 роки.

Причина 1. Зношення банківської картки

Напевно це одна з найпоширеніших причин, чому банківські картки мають відносно короткий термін дії. Можливо ви звертали увагу на те, що при активному користуванні банківською карткою, її "товарний вигляд" втрачається вже десь через рік. Особливо це стосується класичних карток із магнітними смужками.

Перевипуск картки допомагає підтримувати картку у більш-менш нормальному вигляді і щоб нею було комфортно користуватися.

Причина 2. Уникнення проблем із загубленими картками

Згадайте, де всі ваші старі банківські картки. Напевно ви і не пам'ятаєте де вони, в тому випадку, якщо ви їх не віддавали в банк і не викидали в смітник. При введенні обмеженого терміну дії, банки застраховані від того, що по старих картах не розпочнуться списання коштів, які прийдеться повертати клієнтам, що втратили ті картки.

Причина 3. Оновлення дизайну і технологій

На думку приходить додавання в банківські картки NFC. Якби всі продовжували користуватися банківськими картками із магнітними смугами, то технологія безконтактних платежів так і залишалася тільки на папері або ж десь там, за кордоном. Оновлення дизайну також важлива річ, оскільки це "обличчя" банку, який пропонує вам свої послуги.

Причина 4. Оплата за перевипуск картки.

В багатьох банках, перевипуск банківської картки послуга не безкоштовна, тому обмежений термін дії картки, змушує клієнтів банку періодично випускати нові, за певну оплату. Якщо ж банк заробляє не на перевипуску банківської картки, то він знімає щорічну плату за обслуговування картки.

Причина 5. Перевірка клієнтів.

Враховуючи те, що зараз більшість фінансових операцій здійснюється через інтернет, клієнти банку рідко заходять у відділення. В моменти перевипуску банківської картки, співробітники банку мають можливість оновити всі дані про свого клієнта і дізнатися про його платоспроможність, місце роботи, сімейний стан та інші дані, які допоможуть в майбутньому приймати рішення стосовно видачі кредитів і тому подібного.

Ми назвали тільки основні 5 причин, але на ділі, кожна банківська картка може вільно функціонувати до 20-ти років, але мало хто б захотів користуватися нею, протягом такого терміну, тому й було прийнято рішення ввести такі обмеження.

Також нещодавно стало відомо, коли додаткова банківська карта ПриватБанку може стати в нагоді.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version