Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Названо платежі та перекази, через які можуть заблокувати вашу банківську карту

Названо платежі та перекази, через які можуть заблокувати вашу банківську карту

0

В Україні неймовірно добре розвинені безготівкові розрахунки і це, з одної сторони, не може не радувати, оскільки ми йдемо в ногу з технологіями, але з іншої сторони, для Національного Банку України та й банків в цілому, це ускладнює процес перевірки громадян на легальність отриманих переказів. Будемо відвертими, зараз багато хто використовує безготівкові розрахунки для відмивання коштів і нелегальної, неофіційної підприємницької діяльності. Відповідно, зараз буде названо платежі та перекази, через які можуть заблокувати вашу банківську карту.

Фактично, можна виділити 5 типів переказів та платежів, де з високою ймовірністю ваш рахунок заблокують до вияснення легальності надходження. Уникаючи цього, ви зможете забезпечити "спокій" своєму банківському рахунку і банківській картці.

  1. З вашої особистої картки здійснюються перекази на велику кількість громадян. Те саме стосується й отриманих коштів від великої кількості громадян. В даному випадку мова йде про 10 і більше громадян в день, або ж понад 40 в місяць.
  2. З вашої картки здійснюють перекази іншим особам на суми понад 50 000 грн в день, або ж понад 400 000 грн в місяць. В даному випадку варто зауважити, що фінансовий моніторинг може спрацювати й на суми менші за 1000 грн, тому блокування рахунку може прийти цілком неочікувано, а пояснювати причини таких переказів прийдеться досить довго.
  3. У вашому акаунті мобільного банку (для прикладу Приват24) здійснюються фінансові операції з різних пристроїв, та ще й одночасно. В даному випадку, під блокування може потрапити навіть звичне сімейне користування онлайн-банком, де чоловік або дружина використовують один банківський рахунок для фінансових операцій.
  4. Коли на рахунку відбувається неймовірно швидкий рух коштів. В даному випадку мова йде про отримання переказу на свій рахунок і моментальний переказ з свого рахунку вже на інший. В банках часто вважають такі перекази сумнівними і навіть шахрайськими, тому часто блокують їх.
  5. Банківська картка і рахунок використовуються тільки для отримання переказів та зняття готівки в банкоматах або ж відділеннях ПриватБанку.

Фактично, якщо картка не використовується для поповнення мобільного, оплати в інтернеті, оплати в магазинах, оплати комунальних послуг і тому подібного, то з високою ймовірністю, така картка використовується тільки для відмивання коштів.

В даному матеріалі ми назвали тільки найпоширеніші причини, через які вашу банківську картку і рахунок можуть заблокувати. На ділі, фінансовий моніторинг може пропустити більші платежі і навпаки, може заблокувати звичайний переказ в декілька гривень на рахунок сусіда або родича.

Стосовно рекомендацій, то тут все досить просто - не займайтеся неофіційною підприємницькою діяльністю і не відмивайте кошти, тоді ваш рахунок буде в цілковитій безпеці і не буде цікавити керівництво банку.

Також нещордавно українцям розповіли, що робити, якщо на картку ПриватБанк прийшов помилковий переказ.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version