Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Українцям розповіли, що робити, якщо на картку ПриватБанк прийшов помилковий переказ

Українцям розповіли, що робити, якщо на картку ПриватБанк прийшов помилковий переказ

0

Протягом останнього року почастішали випадки, коли українці отримують помилкові перекази від незнайомих людей. Причин цього може бути декілька, але зараз розповімо, що робити, якщо на картку ПриватБанк прийшов помилковий переказ.

Так ось, останнім часом українці все частіше скаржаться на те, що їм приходять помилкові перекази на різні суми і багато хто починає турбуватися про безпеку свого рахунку та коштів, через такі випадковості.

Першою причиною випадкового переказу може стати дійсно випадковість. Хоча таке й трапляєтсья рідко, але все ж може статися, особливо в тих випадках, коли відправник справді поспішав з переказом і не догледів ім'я та прізвище отримувача.

Наступною причиною, досить частою, є шахрайство. Ви отримуєте переказ на певну суму, потім до вас передзвонюють і вимагають повернути кошти, але вже на інший рахунок. Таким чином шахраї втягують вас в свої махінації. Найчастіше, шахраї використовують махінації з площадками OLX (і схожими), де при "продажі" певного товару вимагають в клієнта символічну попередню оплату і вказують номер вашої картки. Відповідно, після того, як ви відправите шахраям переказ на іншу карту, автоматично станете співучасником шахрайства і саме ваш рахунок буде фігурувати в кримінальній справі.

Тепер стосовно того, що робити в такому випадку.

Найперше, це не відправляти кошти на інший рахунок. Якщо отримали помилковий платіж, то повертайте його на той самий рахунок, з якого вони прийшли. Якщо нема можливості відправити на той самий рахунок, звертайтесь в техпідтримку Приватбанку, або ж в Приват24 і повідомляйте їх про помилковий платіж, щоб вони самі шукали відправника.

Також не витрачайте помилково отримані кошти, оскільки це не ваші кошти і розпоряджатися ними у вас нема права. Крім цього, поліція та банк швидко повернуть кошти, та ще й, в кращому випадку, ви заплатите штраф.

Найкращим та правильним варіантом буде звернення саме в підтримку банку. Так ви знімете з себе відповідальність, а банк вже сам зможе розібратися з цією ситуацією. У випадку, якщо у вас вимагали зробити переказ на іншу карту, то можете назвати її номер та номер телефону шахрая співробітникам банку.

Також нещодавно було названо 5 причин, чому ПриватБанк може заблокувати вашу карту.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version