Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Названо причини, чому банки стежать за своїми клієнтами в соціальних мережах

Названо причини, чому банки стежать за своїми клієнтами в соціальних мережах

0

Більшість дорослого населення України активно користується послугами банківських установ, тому цілком логічно, що вони знають про своїх клієнтів досить багато. До інформації, яку “вони” знають, можна віднести наступне: місце проживання, вік, місце роботи, заробітна плата, відкриті кредити та депозити, баланс по рахунку, вартість зроблених покупок, місця розрахунку банківською карткою і тому подібне. Як бачите, банки знають багато чого і практично вся наявна в них інформація отримана легальним шляхом, можна сказати, що ми особисто їм надаємо. Відкриємо вам невеликий секрет – банки моніторять наші акаунти в соціальних мережах, таких як Facebook, та таких сервісах як Instagram та Tik-Tok. Якщо не знаєте чому вони це роблять, то зараз буде названо причини, чому банки “стежать” за своїми клієнтами в соціальних мережах.

Зразу повідомляємо, що ні банки, ні інші установи, не можуть отримати доступ до ваших особистих чатів в соціальних мережах та сервісах, де ви особисто спілкуєтеся з друзями. Вся інформація, яку банки отримують із соціальних мереж, опублікована вами ж, тобто вона загальнодоступна. Так для чого за нами "стежать"?

Як виявилося, причина досить логічна та очевидна - кредити. Банки, а точніше деякі співробітники, спостерігають за клієнтами, які хочуть або можуть взяти кредит в їхньому банку. Таким чином вони перевіряють, чи клієнт справжній, де він зазвичай проводить свій вільний час, як він його проводить, хто в нього в друзях, де він зараз працює, де навчався, на які групи підписаний і тому подібне. Фактично, таким чином банк перевіряє, чи не буде ризикованою видача кредиту тій чи іншій особі.

Відповідно, якщо вам з певних невідомих причин (а банки ніколи не повідомляють точну причину у відмові кредиту) відмовили в кредиті, то варто переглянути свої акаунти в Facebook, Instagram та схожих сервісах, можливо причиною є саме вони, або ж деякі окремі ваші публікації або репости.

Щоб відкинути такий варіант, як відмова в кредиті із-за соціальних мереж, вам необхідно зробити наступне:

  • Бути активним в соціальних мережах
  • Перевірити групи, на які ви підписані (можливо серед них є такі, які допомагають в боротьбі з колекторами або в невиплаті кредитів)
  • Уникати публікування фото з алкогольними напоями та відповідними вечірками
  • Заповнити поле про Освіту, місце роботи та іншу інформацію, яка б допомогла з підтвердженням кредиту в майбутньому
  • Ще одна річ, яка стане вам в нагоді - приховайте особисту інформацію від користувачів, які не є вашими друзями. Так ваша особиста інформація буде доступна друзям і не буде розповсюджуватися серед незнайомих.

Також варто врахувати, що не всі банки можуть моніторити ваші акаунти в соціальних мережах і не завжди остаточне рішення стосовно кредиту буде прийнято через ваші соціальні мережі. В даному випадку, краще перестрахуватися і нічого зайвого не поширювати в соцмережах.

Також нещодавно було названо причину, через яку українські банки блокують гроші на рахунках громадян.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version