Home Новини сучасних технологій Названо причини, чому батьки категорично проти покупки дитячих смарт-годинників

Названо причини, чому батьки категорично проти покупки дитячих смарт-годинників

0

Для того, щоб контролювати місцезнаходження дитини, багато батьків купують своїм дітям «розумні» годинники, які рекламують і продають в магазинах і на сайтах мобільної техніки. Більшість цих ґаджетів китайського виробництва і доступні в ціні, при цьому виконують багато корисних функцій. Але є великий відсоток батьків, які категорично проти таких ноу-хау у своїх дітей. Далі ми назвемо основні причини їх відмови від дитячих розумних годинників.

Розумний годинник має вигляд звичайного наручного годинника, проте виконує ряд функцій і може навіть замінити смартфон. Плюсом годинника є те, що в режимі реального часу він визначає місце розташування дитини; з нього можна подзвонити і прийняти дзвінок; з його допомогою можна відправляти смс та обмінюватися голосовими повідомленнями; режим прослуховування забезпечує батьків інформацією, що відбувається навколо дитини. Також годинник оснащений тривожною кнопкою SOS, якою, в разі необхідності, дитина сповістить батьків про тривожну ситуацію.

В годиннику є стандартні функції, такі як калькулятор, будильник, ліхтарик, Bluetooth, камера, за допомогою якої, батьки віддалено можуть бачити все, що оточує дитину і трекер, щоб відслідковувати життєві показники дитини.

Цікаво: Названо типи людей, які полюблять смарт-годинник.

Повернемось до причин. Перша причина відмови від покупки розумного дитячого годинника - автономність. Мінус в тому, що смарт-годинник має малу ємність батареї, тому швидко розряджається і батьки втрачають зв‘язок з дитиною. Деякі годинники працюють від 2 до 5 годин, цього часу не вистачає навіть до кінця останнього уроку, тому батьки вважають недоцільним витрачати гроші на таку техніку. Ситуація з швидким розряджанням годинника пояснюється тим, що він знаходиться з постійно включеним GPS-датчиком.

Друга причина пов'язана з надійністю, тобто з тим, що ці ґаджети зовсім ненадійні. Якщо почитати відгуки батьків, то там вказано, що деякі годинники перестають працювати відразу ж коли їх вмикають: не працює підсвітка, не відображається SIM-карта або ж годинник взагалі не вмикається. Пов'язано це в основному із виробничим браком, але останнім часом такі ситуації зустрічаються досить часто і від ціни годинника це не залежить.

Третя причина - недосконале програмне забезпечення. Годинники виснуть при відкритті тих чи інших додатків, дзвінків, а іноді взагалі вимикаються, хоча мають повний заряд батареї, тим самим спричиняють дискомфорт у користуванні та спілкуванні батьків зі своїми дітьми. Служби підтримки не надають ніяких пояснень з цього приводу.

Загалом, дані причини є досить суттєвими, але не дивлячись на це, багато батьків купують це чудо техніки для свої дітей. Самим ж користувачам (дітям) дуже подобаються ці пристрої. Вони яскраво оформлені і багатофункціональні.

Також нещодавно ми розповідали, на що звертати увагу при виборі смарт-годинника.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version