- Реклама-
Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Названо причини, чому шахраї весь час “труться” біля банкоматів

Названо причини, чому шахраї весь час “труться” біля банкоматів

0
116
Названо причини, чому шахраї весь час “труться” біля банкоматів

Всі ми користуємося послугами банків, а саме використовуємо банківські карти, з яких часом знімаємо готівку. Враховуючи таку популярність банківських карт, цілком очікувано, що шахраї шукають можливості, щоб заволодіти вашими коштами . Зараз шахраї навчилися викрадати кошти через інтернет (отримуючи доступ до онлайн-банку), але ще існує окрема категорія шахраїв, які використовують традиційні методи шахрайств і “працюють” вони на вулиці, біля банкоматів. Можливо ви раніше не звертали увагу на них, але вони завжди нишпорять поряд із банкоматами і в пошуках своєї потенційної жертви. Зараз же буде названо причини, чому шахраї весь час “труться” біля банкоматів.

Використання спеціального обладнання на банкоматах

Так, шахраї часто використовують спеціальні накладні клавіатури, спеціальні кардрідери та відеокамери на банкоматах, щоб отримати необхідні дані, які допоможуть використати вашу банківську карту в своїх цілях. Зазвичай, шахраї встановлюють таке обладнання на банкоматах, які розміщені в нелюдних місцях. Причина банальна, чим менше скупчення людей, тим легше непомітно встановити своє обладнання. Також таке обладнання набагато легше зняти, якщо їх розсекретять або неочікувано з’являться інкасатори, або інші працівники банку.

Не рекомендується використовувати банкомати, які знаходяться на вулицях з малим потоком людей, або ж в туристичних зонах. Це території, де шахраї найчастіше займаються обманом користувачів.

Залишають гроші в банкоматі

Ще один вид шахрайства, який розрахований на те, що ви не захочете з ними виясняти стосунки. Схема працює таким чином, що шахрай не забирає певну суму із банкомату і відходить десь в сторону. Після того, як якийсь перехожий або користувач, який хоче використати банкомат, забере ці гроші, шахрай з’являється і звинувачує користувача банкомату в привласненні коштів. Потім починаються погрози і навіть може дійти до виклику поліції. Зазвичай, в один момент, шахрай запропонує вирішити конфлікт за символічну суму в 1-2 тис грн, щоб уникнути поліції та судового розгляду справи. Як показує практика, більшість українців погоджуються на вирішення проблем таким чином.

Не рекомендується користуватися банкоматом, в якому залишилися гроші і тим більше привласнювати їх. В будь-якому випадку, в цих грошей є власник, а всі банкомати обладнані камерами та мікрофонами, тому знайдуть вас досить швидко. Навіть у випадку, якщо ці гроші дійсно хтось забув, підходити до них не варто.

Залишають банківські карти в банкоматах

Ситуація схожа до попередньої, тільки зараз шахраї залишають банківську карту в банкоматі. Зазвичай, шахраї відходять від банкомату в той момент, коли хтось після нього також планує скористатися банкоматом. В той момент, коли він відходить на деяку відстань, а інший користувач банкомату підходить, шахрай повертається із претензією, що його банківською картою скористалися і зняли певну суму. Проблема тут та сама, що і в попередньому випадку — банкомати обладнані камерами та мікрофонами, тому шахрай зможе довести, що ви були біля банкомату тоді, коли його карта була ще в банкоматі.

Розвиток подій буде таким самим, як із готівкою — за символічну суму він “закриє очі” на такий інцидент і не буде викликати поліцію.

В даній ситуації також не рекомендується підходити та користуватися банкоматом, коли в ньому ще є активна банківська карта. Краще обійти стороною цей банкомат, та пошукати той, який в більш людному місці.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS