Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Названо причини, чому варто відмовитися від пластикової банківської карти і почати використовувати...

Названо причини, чому варто відмовитися від пластикової банківської карти і почати використовувати віртуальну карту

0

Пластикові банківські карти зараз на вершині своєї популярності і їх можна побачити в більшості українців. Користування ними неймовірно зручне і максимально безпечне, оскільки карта займає мало місця в гаманці та зникає необхідність в користуванні готівкою, яку можуть викрасти разом з вашим гаманцем та іншими речима. Як і в більшості випадків, прогрес не стоїть на місці і з кожним роком починають з’являтися нові способи оплати та проведення платежів. На цей раз розповімо вам про віртуальні банківські карти, разом з цим буде названо причини, чому варто відмовитися від пластикової банківської карти і почати використовувати віртуальну карту.

Найперше варто розуміти, що віртуальна банківська карта мало чим відрізняється від пластикової. Основна відмінність - це відсутність фізичної карти, тобто при реєстрації віртуальної карти ви отримуєте всі ті ж реквізити (номер карти, термін дії, код CVC-CVV), які розміщують на пластикових картах. Різниця в тому, що ви отримуєте ці реквізити за допомогою смс, або ж в онлайн-банкінгу.

Віртуальні банківські карти можна використовувати так само, як і пластикові карти, а саме для оплати покупок в магазинах (з прикріпленою картою до смартфона з NFC), здійснювати переказ коштів та оплачувати покупки в інтернеті, і навіть знімати готівку в банкоматах (сучасних), які підтримують безконтактну технологію.

До переваг такої карти можна віднести те, що її можна заблокувати в будь-який момент і зразу ж перевипустити. Особливо це актуально в тих випадках, коли провели нею оплату на сумнівному сайті, або ж хтось дізнався всі реквізити вашої карти. Перевипуск віртуальної банківської карти займає декілька хвилин.

Наступною перевагою можна назвати те, що такі банківські карти не потребують оплати за обслуговування.

Іншими двома перевагами можна назвати анонімність таких карт та неможливість їх фізичної втрати. Стосовно анонімності, то на пластикових картах часто відображається ім’я та прізвище її власника, а от віртуальні карти захищені від цього — номер карти і все.

В таких банківських карт також є певні недоліки, серед яких можна відмітити те, що максимальний комфорт від користування нею з’являється тільки тоді, коли у вас є смартфон із NFC. Тоді ви навіть не відчуєте відсутність пластикової карти. Те саме стосується й того випадку, коли ваш смартфон розрядився. Тоді проводити оплату в магазиних ви не зможете.

Також існує ризик злому її даних. Ризик правда тут мінімальний, оскільки зловмисник у випадку злому вашого рахунку, отримає доступ не тільки до вашої віртуальної карти, а й до всіх інших карт.

З точки зору практичності, то краще завжди мати напоготові пластикову карту, оскільки ніхто не застрахований від того, що ваш смартфон розрядиться або ж в магазині буде відсутній термінал для оплати безконтактним способом. Будемо надіятися, що в найближчий час більшість магазинів почнуть використовувати такий спосіб оплати як основний.

Також нещодавно було названо 7 ознак, що вам телефонує шахрай, а не банк.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version