Home Новини сучасних технологій Названо причини, чому варто вимикати інтернет в смартфоні

Названо причини, чому варто вимикати інтернет в смартфоні

0

В наш час розробники смартфонів та інших гаджетів намагаються знизити вплив на здоров’я людини до мінімуму. Так, якщо порівнювати з самими першими пристроями і сучасними, які ми маємо зараз, то він набагато знизився, але повністю не пропав. Мабуть всі знають, що в телефонах потрібно проводити дуже мало часу, щоб не псувався зір. Ясно, що тільки одиниці дотримуються цих рекомендацій, але все таки спробуйте, бо через це не тільки зір перестане псуватися, а й сон стане набагато краще. Зі здоров’ям все зрозуміло, а що на рахунок інтернету? Чи потрібно його вимикати наніч? І як це вплине на батарею?

Швидке закінчення мобільного інтернету

Так, сьогодні ми можемо мати безлімітний трафік, але такі тарифи дуже дорогі. Тому багато хто користується звичайними, що мають обмежений інтернет. Всі намагаються зберегти його якнайдовше, але все одно він швидко закінчується. Процеси, які відбуваються в телефоні використовують інтернет без вашого відома. Наприклад: оновлення додатків, прийняття повідомлень в соціальних мережах, синхронізація з хмарою та багато іншого. Тому вимикайте інтернет на ніч або коли ви не користуєтесь телефоном. Це допоможе вам зберегти як інтернет, так і заряд. Ще на його швидке закінчення можете вплинути ви, тобто почнете встановлювати велику за розміром програму або дивитися якесь відео у великій якості, щоб такого не було, при можливості вмикайте Wi-Fi, щоб ваш мобільний інтернет не витрачався.

Цікаво: Відомо, чому скрізь починають з’являтися ті товари, які ми шукали в інтернеті.

Wi-Fi сам по собі вмикається на смартфоні

Уявіть, що ви вже збираєтеся спати і на ніч вимикаєте Wi-Fi, вранці перевіряєте телефон, а він увімкнений. Ви відразу задаєтеся питанням, що це і чому так відбувається. Все дуже легко, просто на вашому телефоні:

1) Віруси. Так, це може бути небезпечне програмне забезпечення. Якщо ви нещодавно, до цього випадку, завантажили якийсь додаток з інтернету, то в ньому воно якраз і могло бути. Саме через нього ваш Wi-Fi вмикається, бо вірусу скоріше всього треба з’єднання, щоб передати вашу інформацію третій особі. Тому, швидше встановіть антивірус і перевірте телефон, якщо небезпечних файлів не було знайдено, то йдемо далі.

2) Геолокація. Буває і таке, що на вашому смартфоні увімкнена геолокація. Вона може вмикати Wi-Fi для того, щоб взнати ваші точні координати. Тому спробуйте її вимкнути і подивіться, чи це знову не відбувається.

3) Play Маркет. Саме через нього може вмикатися Wi-Fi. Чому? Тому, що у вас увімкнене автоматичне оновлення програм, якому потрібен інтернет. Тобто, коли встановленому на ваш смартфон додатку потребується оновлення, то Google Play сам вмикає Wi-Fi, щоб це зробити. Якщо ви хочете позбутися цього, то просто вимкніть функцію “Автоматичне оновлення додатків”. Після цього Wi-Fi повинен перестати вмикатися, коли ж таке продовжиться, то увімкніть режим “Економія енергії”, завдяки ньому кількість процесів зменшиться, тим самим є можливість, що пропаде той, який це робив.

Цікаво: Названо сервіси, які роблять серфінг по інтернету зручним та безпечним.

Режим очікування та кількість витраченого заряду під час нього

Якщо ви думаєте, що з вашим телефоном вночі нічого не відбувається, то ви помиляєтесь. В ньому відбувається багато всіляких процесів, і не важливо день це, чи ніч. Коли вимкнути інтернет, то їх кількість дуже знизиться, але велика кількість людей думає, що це не так. Саме через кількість процесів, що робить телефон, знижується заряд акумулятора. Чим більше їх, тим швидше він витрачається. Ви мабуть помічали, що ввечері було, наприклад, вісімдесят відсотків, а на ранок вже сімдесят п’ять. В наступний раз подивіться, скільки у вас пропаде відсотків заряду, якщо ви вимкнете інтернет.

Який сенс вимикати Wi-Fi в смартфоні і чим це корисно.

Якщо ви вночі спите, то це не означає, що телефон теж. Велика кількість людей ніколи на ніч не вимикають Wi-Fi, бо вони звикли до того, що він повинен бути увімкнений. Їм комфортно тоді, коли вони миттєво отримують повідомлення, навіть коли сплять. Так, це може в деяких ситуаціях корисно, але Wi-Fi споживає досить непогану кількість енергії, тим самим розряджає телефон.

Зараз технології розвиваються з неймовірною швидкістю. Чи має Wi-Fi вплив на людське здоров’я. Люди все ще думають над цим і не можуть зрозуміти. Дехто вимикає його, дехто ні. Хтось зовсім, коли лягає спати, витягує з розетки сам роутер. Над цим було зроблено багато досліджень, але точних відповідей так і немає. Деякі кажуть, що їх сон покращився, а інші навіть різниці не помітили.

Давайте підведемо підсумки. Навіщо відключати інтернет на смартфоні і чим це допоможе? Вимкнення інтернету, коли він вам не потрібен, може зіграти хорошу роль для вашого акумулятора і трафіка. Завдяки цій простій дії ви зможете заощадити на інтернеті і зберегти заряд вашого телефона.

Також нещодавно стало відомо, що українці користуються найповільнішим інтернетом серед розвинених країн.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version