Home Новини сучасних технологій Названо пристрої, які можна підключати до ноутбука через Bluetooth

Названо пристрої, які можна підключати до ноутбука через Bluetooth

0

У більшості електронних пристроїв є Bluetooth. Наприклад: телефон, ноутбук, розумні годинники, фітнес-браслети та багато інших розумних пристроїв. А навіщо він у ноутбуці? Давайте спочатку розповімо з чого все починалося.

Раніше замість нього у ноутбуках були встановлені інфрачервоні порти. Bluetooth почали встановлювати не так давно. Так навіщо він там? Тут ми зібрали самі популярні пристрої, які можуть підключитися до ноутбука:

1. Принтер та сканер

Майже всі нові принтери та сканери мають Bluetooth. Але ще існують такі, що підтримують не тільки Bluetooth з’єднання, а і Wi-Fi або звичайний USB. Це зроблено для того, щоб нам було комфортно користуватися ними.

2. Смартфон

До вашого ноутбука можна підключати смартфони та інші пристрої за допомогою Bluetooth. Тільки існує один мінус – маленький розмір. Так, по блютузу не можна передавати великі файли, тому що швидкість в самому новому модулі Bluetooth досягає всього 50 Мбіт/сек, чого дуже мало.

3. Ігрова периферія

До ноутбука ви можете приєднати: джойстик, кермо, геймпад та багато іншого.

4. Мишки і клавіатури без дротів

Існують повністю бездротові клавіатури і мишки, а бувають з передавачами, як їх ще називають “донгли”. Донгл – це маленький прилад, який схожий на флешку і приєднується до ПК в USB-роз’єм.

Але для чого він потрібен? Все просто, за допомогою нього мишка та клавіатура стає працювати краще.

5. Бездротові навушники та інші прилади

Бездротові навушники, динаміки, мікрофон та смарт-браслет підключається по Bluetooth. Але через таке підключення з’являється ще один мінус. Один з них – це погана швидкість з’єднання, якщо порівнювати з USB, mini jack і так далі. Може спотворюватись звук з мікрофону, звучання музики та багато іншого.

Прилади з Bluetooth мають частоту від 2,4 до 2,48 ГГц і гарантують постійне підключення, але якщо ви користувалися ними, то знаєте, що іноді вони розривають з’єднання. Також до Bluetooth можуть разом підключитися 7 гаджетів, але в деяких моментах ця кількість може зменшитися.

Також нещодавно було названо 10 варіантів використання Bluetooth в смартфоні, про які ви не здогадувалися.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version