Home Новини сучасних технологій Названо різницю між авторизацією та автентифікацією

Названо різницю між авторизацією та автентифікацією

0

Автентифікація – це, свого роду, розпізнання. Тобто, якимись діями ми підтверджуємо, що я це я і ніхто інший.

Наприклад, коли до нас хтось дзвонить, то ми бачимо на екрані ім’я – це автентифікація по номеру або по імені. А от коли ми відповідаємо на дзвінок і пересвідчуємось, що по тій стороні лінії саме людина, яку ми очікували – це автентифікація по голосу. Логін і пароль при вході на сайт – це теж автентифікація. Адже, логін і пароль повинні знати тільки ви, а значить і на сайт зайшли саме ви. Усі паролі, відбитки, розпізнання обличчя та відбитки пальців при розблокуванні телефону – це теж автентифікація.

Авторизація відбувається після автентифікації, це ніби її результат. Тобто ви ввели логін і пароль, а далі система дивиться, що вам можна, а що ні.

Є різні рівні авторизації:

  • Логін і пароль як гостя (гостьовий режим). В цьому випадку ви можете дивитись файли в визначених місцях і більше нічого вам робити не дозволено.
  • Звичайний користувач. В цьому випадку ви можете дивитись все, що завгодно на сервері, але додавати щось нове ви не можете.
  • Адміністратор. В цьому випадку ви можете робити все. Додавати, видаляти, переглядати.

Також нещодавно названо основні правила для захисту ваших акаунтів.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version