Home Новини сучасних технологій Названо сайти, які можуть бути небезпечними для вашого смартфона

Названо сайти, які можуть бути небезпечними для вашого смартфона

0

Чи задумувались ви колись над тим, що певні сайти в мережі можуть бути небезпечними для вашого телефону чи персонального комп’ютера? А таких сайтів протягом останніх декількох років стало дуже багато і основна їх небезпека полягає в наявності шкідливих програм – вірусів. І так, які ж типи сайтів несуть найбільшу загрозу для вашого пристрою читайте далі.

Торренти

Я думаю всі знайомі із цими програмами для обміну файлами. Вони є популярними серед користувачів, так як забезпечують високу швидкість завантаження, але при цьому можуть всередині торрент-файлів передавати віруси. Зазвичай в процесі завантаження не виникає ніяких проблем, а саме зараження вірусом відбувається під час відкривання файлів.

Для уникнення таких ситуацій, завантажуйте торрент-файли лише із перевірених джерел, а також використовуйте антивірусні програми з постійною оновлюваною базою.

Файлообмінники

Дані сервіси можуть запропонувати вам велику кількість ігор, програм, відео файлів чи навіть книг безкоштовно. При цьому швидкість їх завантаження є високою. І саме тут є велика ймовірність підхопити вірусні програми. Знову ж таки, користуватись такими сайтами не рекомендується, краще все-таки завантажувати необхідні вам матеріали із офіційних джерел.

Онлайн-бібліотеки

Такого типу бібліотеки містять в собі піратські електронні книги і відповідно до цього є чудовою площадкою для розсилки шкідливих програм. Зазвичай файли з онлайн-бібліотек завантажуються в форматі pdf, txt чи у архівах. І останнє складає найбільшу небезпеку щодо завантаження на свій пристрій вірусів. Знову ж таки, для уникнення шкідливого забезпечення не рекомендується користуватись таким ресурсами, а завантажувати книги із офіційних бібліотек, навіть якщо доведеться здійснити невелику оплату.

Неофіційні магазини додатків

І останнє – це те, про що ми неодноразово згадували, а саме неофіційні магазини додатків Android. Не варто економити в такому випадку та завантажувати піратські версії програм на свій пристрій. Якщо ви вважаєте, що в такому випадку ви значно зекономите, то це не так, оскільки ви можете завантажити шпигунські додатки та втратити набагато більше.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version