Home Новини сучасних технологій Названо сім ознак, що ваш смартфон вже застарілий

Названо сім ознак, що ваш смартфон вже застарілий

0

Купуючи новий Android-смартфон, ви очікуєте, що він прослужить принаймні кілька років. Однак з часом ви помітите, що ваш телефон починає втрачати свій блиск, незалежно від того, наскільки добре ви за ним доглядаєте.
Заміна пристрою може бути неминучою, якщо він повільний та пошкоджений. Зараз же названо сім ознак, що ваш смартфон вже застарілий.

1. Акумулятор швидко розряджається

Якщо ви активний користувач смартфона, ви, мабуть, звикли бачити, як батарея вашого смартфона блимає червоним кольором. Є способи збільшити час автономної роботи на Android , але це занадто пізно, якщо ви помітите, що ваш телефон не зберігає заряд, як раніше.

Основна причина цього - проста хімія. З часом хімічні компоненти вашої батареї починають руйнуватися, тобто вони затримуватимуть все менше і менше заряду. Після кількох сотень «циклів» перезарядки (приблизно рік чи два), акумулятор може втратити п’яту або більше своєї здатності утримувати заряд.

Ось чому важливо уникати заряджання за ніч, щоб обмежити кількість непотрібних зарядок.

Замість того, щоб залишатися поруч із зарядним пристроєм, варто подумати про модернізацію, щоб отримати телефон із новим акумулятором. Зрештою, нова батарея прослужить довше.

2. Занадто повільний для використання

Використовуючи смартфон досить довго, ви почнете відчувати його уповільнення. Ніхто не хоче чекати, поки смартфон відповість. Відкриття програм може зайняти цілу хвилину, або ви можете виявити, що дотики реєструються повільніше.

Є причини, чому ваш телефон може гальмувати, і, у багатьох випадках, вік вашого смартфона відіграє важливу роль. Оновлення вашої версії Android (якщо вам пощастить отримувати пропоновані оновлення) може поставити більші вимоги до ресурсів вашого телефону, включаючи більший обсяг оперативної пам'яті та використання центрального процесора. Нові програми також можуть спричинити подібні проблеми, особливо якщо вони вимагають великих ресурсів. Найновіші ігри для Android часто винні в цьому.

Іншою проблемою може бути кількість фонових програм, які залишились запущеними. Чим більше програм споживає ресурси у фоновому режимі, тим повільнішим стає ваш телефон. Ви можете вирішити цю проблему, звичайно, закриваючи додатки, але лише якщо запущені програми вам не потрібні зараз.

Заміна телефону дасть вам збільшені ресурси для роботи програмного забезпечення телефону, будь то сам Android або програми, які ви встановлюєте.

3. Застарілі та відсутні оновлення

Новий випуск Android зазвичай трапляється раз на рік приблизно у вересні. Від Cupcake до Pie (і все, що є між ними), нові версії Android мають вишукані імена та нові функції. Вони також мають підвищений попит на ваші телефонні ресурси.

Однак не чекайте нескінченних оновлень. Якщо ви придбали смартфон вищого рівня, такий як Samsung Galaxy, ви можете отримати оновлення (або два) до новішої версії Android протягом усього життя. Однак далеко не кожен виробник буде цим займатися, тобто ваш телефон може застаріти, як тільки ви його придбаєте.

А як щодо безпеки? Що ж, коли телефон застарілий, ваш виробник, мабуть, не буде довго видавати оновлення безпеки, навіть якщо серйозні оновлення не входять до плану.

Якщо вас турбує застарілий телефон, і ви більше не отримуєте оновлень, найкращим способом може бути заміна.

4. Нові програми не запускатимуться

Це ще ранні часи віртуальної реальності, але для Android вже є кілька чудових програм VR . На жаль, ви можете виявити, що новіші типи програм, як-от додатки VR, особливо ресурсоємні, просто не будуть ефективно працювати на старих телефонах.

Така ж проблема стосується ігор Android. Покращення ігрового процесу означають більші вимоги до оперативної пам’яті та внутрішньої графіки вашого телефону. Якщо ваш телефон старший, він не буде виконувати цю роботу настільки ефективно, як новий телефон, який має найсучасніші технології, що живлять його.

Найкращий спосіб перевірити це - встановлення деяких додаткових ресурсів. Спробуйте кілька програм VR або ігор з високим рівнем ресурсів і переконайтеся, наскільки ефективно вони працюють на вашому телефоні. Якщо вони не працюють добре, напевно, час для нового телефону.

5. Часті аварійні завершення роботи програм

Смартфони Android створені людиною, тому вони не ідеальні, і дивний збій програми неминучий. Причина не завжди у вашому телефоні - іноді додаток глючить або погано розроблений. В інших випадках проблема в сумісності телефону. Наприклад, програма може працювати лише на найсучасніших телефонах.

Якщо ви постійно помічаєте збій програм на телефоні, це може бути ознакою більшої проблеми з вашим смартфоном.

Ви також можете спостерігати збої, коли місця на вашому пристрої мало, особливо для програм, які часто зберігають або отримують доступ до сховища. Нові телефони матимуть збільшений обсяг пам’яті для вирішення цієї конкретної проблеми.

6. Неякісна камера

В епоху селфі наявність високоякісної камери на смартфоні є необхідним для навіть найвипадковіших користувачів фотографії. Якщо ви не любитель або професіонал, більшість людей фотографуються за допомогою телефону. І оскільки нові телефони дають кращі фотографії, ваші знімки будуть виділятися негативно.

Мало що ви можете зробити, щоб покращити свої фотографії, якщо ваша камера погана. Програми для редагування фотографій можуть допомогти оптимізувати ваші фотографії, але не можуть покращити їх роздільну здатність. Це найочевидніше помітити на фронтальних камерах, які (раніше) були гіршими, ніж на задній.

Єдиний варіант, якщо фотографія для вас важлива, - це подивитися на новий смартфон. Новіший телефон буде мати кращі камери, як спереду, так і ззаду, хоча це буде залежати від вашого вибору телефону.

7. Пошкодження телефону або знос

Хоча було б непогано, якби наші технології були незнищенними, ніщо не триває вічно. Незалежно від того, чи розбитий екран, зношена кнопка чи зламаний чохол - якщо ваш телефон пошкоджений, годинник працює, скільки часу він прослужить.

Природний знос також може зіграти свою роль. Можливо, ви надсилаєте твіти під дощем занадто часто, або пальці занадто сильно натискають на фізичні кнопки телефону. Можливо, причина не очевидна - внутрішні компоненти, такі як флеш-пам’ять телефону, іноді виходять з ладу без чітких причин.

Пошкодження, незалежно від того, чи буде воно тривалим або негайним, обмежить ефективність вашого телефону. Ви можете вирішити, чи зможете ви впоратися з пошкодженим телефоном, який продовжує працювати. 

Жоден смартфон не буде тривати назавжди

Будь то знос або просто застаріння, жоден смартфон не буде працювати вічно. Деякі компоненти, наприклад акумулятор телефону, мають обмежений термін придатності. Інші деталі, такі як центральний процесор та камера, застарівають, якщо порівняти їх із новими телефонами. Ці аспекти - це також речі, які слід враховувати, купуючи новий телефон .

Звичайно, не у всіх є можливість відразу оновити свій смартфон. Якщо ви ще не готові до оновлення (поки), ви можете вжити заходів, щоб пришвидшити роботу пристрою Android, якщо відчуваєте уповільнення

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version